15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare pentru că au vândut canabis

Închisoare pentru că au vândut canabis

Tribunalul Dolj a condamnat la câte trei ani de închisoare trei tineri din Craiova, pentru vânzarea de droguri de mare risc. Doi dintre ei au fost prinşi în flagrant la sfârşitul lunii februarie de către ofiţerii BCCO Craiova, în timp ce vindeau canabis.

Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, Cristian Marius Oprişor, Mihail Horaţiu Veleanu şi Andrei Georgescu au fost condamnaţi săptămâna trecută la câte trei ani de închisoare privativă de libertate pentru vânzarea unor droguri de mare risc în Craiova.

Doi dintre ei, Marius Oprişor, de 25 de ani, şi Mihail Veleanu, de 27 de ani, au fost prinşi în flagrant de poliţişti pe 19 februarie.

În aceeaşi zi a fost reţinut şi Ştefan Tălău, de 18 ani, fiul directorului de la Direcţia Apelor Jiu, însă acesta nu a fost trimis în judecată alături de cei trei, fiind martor în dosar. Conform procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în urma controlului corporal şi a percheziţiilor domiciliare au fost găsite 84 de grame de rezină de canabis. Anchetatorii au reţinut că tinerii s-au constituit într-un grup infracţional al cărui lider era Oprişor. Din vara anului 2007 şi până la începutul acestui an, cei trei au comercializat canabis, care era primit din Spania prin curierat rapid, de la Andrei Georgescu. Cercetările procurorilor au scos la iveală faptul că Oprişor şi Veleanu au primit, începând cu vara anului trecut, cinci colete în care se aflau aproximativ 400 de grame de canabis. Drogurile erau porţionate în cantităţi mici, de două grame, fiecare pacheţel fiind vândut cu 100 de lei la diverşi consumatori. După ce au fost reţinuţi de poliţişti, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Oprişor şi Veleanu, iar pentru Tălău s-a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea.

 

Condamnaţi la câte trei ani de închisoare

 

Magistraţii din cadrul Tribunalului Dolj au precizat că, în şedinţa penală de pe 11 iunie, Cristian Marius Oprişor a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup. Pedeapsa pentru acestă faptă este de până la 20 de ani închisoare, însă judecătorii au ţinut cont de conduita bună a tânărului înainte de săvârşirea infracţiunii şi au coborât pedeapsa sub minimul prevăzut de lege.

În baza legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, Oprişor a fost condamnat de judecătorii doljeni la doi ani şi şase luni închisoare. Pentru concurs de infracţiuni, craioveanul a fost condamnat la trei ani de închisoare. Judecătorii au aplicat pedeapsa cea mai grea dintre cele trei şi l-au condamnat pe Oprişor la trei ani de închisoare şi interzicerea mai multor drepturi.

Mihail Horaţiu Veleanu şi Andrei Georgescu au fost condamnaţi şi ei la câte trei ani de închisoare şi interzicerea mai multor drepturi.

Magistraţii doljeni au mai dispus confiscarea cantităţii de 81,85 grame rezină de canabis şi a cântarului electronic ce aparţinea lui Oprişor, precum şi a sumei de 410 lei ridicate de la Veleanu. S-a dispus distrugerea drogurilor şi instanţa a obligat condamnaţii la plata sumei de 600 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cei trei au posibilitatea să atace sentinţa dată de Tribunalul Dolj prin apel la instanţa superioară.

Ultimul flagrant

Ofiţerii BCCO Craiova i-au prins, la începutul acestei luni, pe Ionel Delcea, zis Nixon, pe Sorin C., de 15 ani, zis Bingo, şi pe Alina-Ştefania Călin, de 25 de ani, membrii unui grup infracţional organizat ce se ocupa cu traficul internaţional de droguri. Aceştia procurau droguri de mare risc din Italia şi le introduceau în ţară ascunse în pungi de cafea, după care le distribuiau în cluburile şi discotecile din Craiova. Asupra celor trei au fost găsite 10 grame de cocaină şi 40 de grame rezină de canabis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII