15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabandişti prinşi în vamă

Contrabandişti prinşi în vamă


Ofiţerii BCCO au reţinut marţi doi craioveni care încercau să introducă în ţară cinci pistoale şi muniţie modificate.

Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova împreună cu poliţiştii doljeni au reţinut doi tineri din Craiova care se ocupau cu contrabanda de arme, aprovizionând pistolarii craioveni cu arme şi muniţie. Anchetatorii au ajuns la ei după ce, unul dintre ei a „reuşit“ să vândă, după mai multe căutări, un pistol cumpărat din Bulgaria unui investigator sub acoperire. Ştefan Codruţ Năsturel, de 27 de ani, şi Marian Daniel Diaconu, de 24 de ani, ambii din Craiova, au fost prinşi în flagrant marţi, în jurul orei 14.00, în punctul de trecere a frontierei Calafat. Cei doi încercau să introducă în ţară din Bulgaria, ascunse în maşina lui Diaconu, patru pistoale şi 48 de cartuşe cu bile metalice.

Din verificări s-a stabilit că bărbaţii au cumpărat armele din Vidin, cu 35 de euro bucata, urmând să fie vândute la Craiova cu 300 de euro. Cartuşele au fost achiziţionate cu 50 de cenţi bucata, urmând să fie vândute cu trei euro. Diaconu şi Năsturel au declarat în faţa oamenilor legii că aduceau pistoalele pentru o persoană din Craiova, care le-a dat comandă şi au luat un avans de 750 de euro, însă au refuzat să spună cine este clientul lor. Cei doi craioveni sunt acuzaţi de oamenii legii de comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„Aceste arme pot fi obţinute de oricine“

Comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful BCCO Craiova, a criticat destul de dur lipsurile legislaţiei care reglementează achiziţionarea armelor neletale. Acesta a demonstrat că un pistol cu aer comprimat poate fi modificat în câteva secunde din armă neletală în armă letală. De asemenea, şi gloanţele se pot modifica relativ uşor, prin înlocuirea bilelor de cauciuc cu bile de metal. „Aceste lucruri trebuia să le cunoască aceia care au întocmit legile, mai ales că astfel de arme pot fi obţinute de oricine, fie el violator, hoţ sau tâlhar. Singura condiţie care se pune este ca persoana care vrea o armă neletală să aibă 18 ani“, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică.

Potrivit conducerii BCCO, lacunele legislaţiei în ceea ce priveşte armele neletale au făcut ca în judeţul Dolj aproape toate conflictele să se termine cu împuşcături şi victime. „Acest fenomen s-a amplificat în ultimul timp şi, dacă nu se va modifica urgent legea, Oltenia va deveni regiunea pistolarilor, iar fenomenul nu va mai putea fi stăpânit“, a încheiat Gheorghe Bică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII