18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorât de excavator

Omorât de excavator

Un muncitor al SC Hidroconstrucţia, societate care execută lucrări pentru introducerea canalizării pe mai multe străzi din Craiova, a murit ieri, în jurul orei 14.00, la locul de muncă, după ce un excavator a trecut peste el. Conform conducerii Hidroconstrucţia, accidentul, care s-a petrecut pe strada Romaniţelor din Craiova, a fost cauzat de faptul că Ion Şatran, de 40 de ani, din Segarcea-Teleorman, nu a auzit utilajul care se apropia.

„Muncitorul, care se afla lângă o pompă de extracţie, din cauza zgomotului, nu a auzit excavatorul care se apropia, fiind lovit de acesta“, a declarat Dumitru Hornoiu, directorul SC Hidroconstrucţia SA. La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa muncitorului, constatând decesul.

Cazul a fost preluat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care va stabili condiţiile în care şi-a pierdut viaţa bărbatul. „Urmează să luăm declaraţii pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate. Din primele verificări, am stabilit că accidentul s-a produs din cauza faptului că victima nu a auzit excavatorul care se apropia, iar şoferul utilajului nu a văzut muncitorul, trecând cu roţile peste el“, a declarat Silviu Poenaru, inspector în cadrul ITM Dolj. După ce inspectorii ITM vor definitiva cercetările, dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care va dispune măsurile legale în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS