18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTentativă de ieşire frauduloasă din ţară

Tentativă de ieşire frauduloasă din ţară

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un tânăr doljean care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat pentru a ajunge în Grecia. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 23.50, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, prin PTF Bechet, Florin B., de 25 de ani, care conducea un microbuz în care se aflau 12 cetăţeni români, cu destinaţia Grecia.

La controlul de frontieră, poliţiştii au constatat că unul dintre pasageri, G.L., din Dolj, este minor, având 17 ani, şi era însoţit de vărul său, care nu a putut prezenta cazierul judiciar, cum prevede legea. Poliţiştii de frontieră i-au pus în vedere însoţitorului faptul că minorul nu poate părăsi ţara în aceste condiţii şi ambele persoane au fost îndrumate să părăsească incinta PTF Bechet. Acestea s-au îndreptat către ieşirea din PTF Bechet, fiind însoţite şi de şoferul microbuzului. Poliţiştii au observat că acesta îi indică minorului o direcţie pe unde putea ocoli punctul de control, putând să se sustragă controlului de frontieră. Minorul s-a deplasat paralel cu gardul împrejmuitor al PTF Bechet, pentru a ajunge la locul de acostare a bacului ce asigură transbordarea mijloacelor peste Dunăre, însă poliţiştii de frontieră au intervenit şi l-au reţinut.

„Pe numele minorului s-au întocmit acte premergătoare pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe al şoferului microbuzului pentru instigare la săvârşirea acestei infracţiuni“, a declarat inspectorul Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al IJPF Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS