15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVal de incendii în Dolj

Val de incendii în Dolj

Pompierii doljeni au fost solicitaţi în ultimele două zile să lichideze cinci incendii.

Ţigările aruncate la întâmplare, scurtcircuitele şi focul nesupravegheat sunt cauzele incendiilor izbucnite în ultimele două zile în Dolj.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit luni, în jurul orei 15.00, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Ferma nr. 5 Tâmbureşti din comuna Rojişte, din cadrul Staţiunii Didactice Banu Mărăcine. La sosirea echipajului de pompieri, ardeau acoperişul unei magazii, circa zece tone de lemne de construcţie provenite din dezafectarea altor magazii şi peste zece hectare de mirişte, incendiul fiind lichidat.

În aceeaşi zi, la ora 15.30, Secţia Pompieri Craiova s-a deplasat cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe terenul SC POMFRUCT – CERCETARE SA, din municipiul Craiova. Pompierii au lichidat destul de repede focul, astfel încât pomii din livadă nu au fost afectaţi de flăcări. În total au ars circa patru hectare de vegetaţie uscată. S-a stabilit că în ambele cazuri focul a izbucnit de la o ţigară aruncată la întâmplare. „Cetăţenii trebuie să fie foarte atenţi atunci când sunt pe câmp la recoltat sau la alte activităţi, mai ales în această perioadă, când vegetaţia este uscată“, a declarat căpitan Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Case şi o maşină în flăcări

 

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a fost solicitat din nou luni, în jurul orei 18.30, pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Leu. Au ars circa nouă metri cubi de lemne şi 25 de metri de gard, cauza fiind, de data aceasta, focul deschis, lăsat nesupravegheat. Pompierii doljeni recomandă atenţie şi în ceea ce priveşte focul în spaţii deschise, care trebuie supravegheat în permanenţă.

Ieri au mai fost înregistrate două incendii, ambele în Craiova, unul la un automobil, iar celălalt la acoperişul unei case. În jurul orei 9.00, pompierii s-au deplasat cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperişul unei case situate pe Aleea 1 Potelu din Craiova. S-a stabilit că focul a fost cauzat de un scurtcircuit. Au fost distruşi 150 de metri pătraţi de acoperiş, valoarea bunurilor salvate ridicându-se la 100.000 de lei.

În jurul orei 11.00, un automobil Peugeot 309, cu numărul de înmatriculare GJ-84-DDR, care circula pe strada George Enescu, a luat foc. Pompierii au stabilit că flăcările au fost cauzate de un scurtcircuit produs la electromotorul maşinii. Au fost distruse instalaţia electrică şi alte componente inflamabile din compartimentul motor al Peugeotului.

Amenzi majorate

Pompierii doljeni precizează că valoarea amenzilor care se aplică persoanelor care sunt depistate că incendiază mirişti a fost majorată. Dacă până în urmă cu o lună amenda pentru aceste fapte era de 50 de lei, în prezent, ea este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS