25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024

Tragedie pe Jiu

Un copil de şapte ani, din comuna doljeană Podari, a murit ieri-dimineaţă, în timp ce se afla la scăldat. Băiatul intrase în Jiu împreună cu un prieten să se răcorească, dar vârtejul puternic l-a tras la fund. Celălalt băiat a fost salvat în ultima clipă.

Zi tristă ieri pentru familia Curte, din comuna doljeană Podari. Băiatul cel mic, Florin, de şapte ani, a murit în timp ce se scălda în Jiu. El plecase de dimineaţă de acasă împreună cu tatăl său, pe faleza din apropierea podului de peste Jiu. Arşiţa i-a gonit pe copii în apa călduţă, unde s-au bălăcit ore întregi. Din când în când, ieşeau pe mal. În jurul orei 11.00, Florin împreună cu prietenul său, Ionuţ Durac, de 11 ani, au intrat din nou în apă. La scurt timp însă, oamenii care făceau plajă pe malul apei au auzit copiii strigând şi au sărit în ajutor. Un bărbat s-a aruncat în apele învolburate ale râului şi în mai puţin de cinci minute l-a scos teafăr la mal pe Ionuţ Durac, apoi s-a întors ca să-l scoată şi pe celălalt băiat. „Nu se vedea pe nicăieri. După vreo zece minute de căutări, la vreo 500 de metri în josul râului un pescar a spus că îl văzuse. M-am dus după el, dar era târziu, l-am scos de la fundul apei“, a povestit Cristian Stancu.

Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

La faţa locului şi-a făcut apariţia după câteva minute şi ambulanţa Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viaţă pe băieţelul de şapte ani. „Am găsit copilul decedat, probabil de peste 25 de minute, şi nu s-a mai putut face nimic“, a spus dr. Cristina Geormăneanu, medic primar în cadrul SMURD.
Înmărmurit de durere, tatăl băieţelului mort s-a prăbuşit peste trupul lipsit de viaţă. Bărbatul şi-a strigat apoi minute în şir copilul, sperând degeaba într-o minune.
În momentul acela, unchiul băiatului mort, Viorel Curte, care participase şi el la căutarea copiilor, s-a simţit foarte rău la aflarea veştii că nepotul său nu mai trăieşte şi a necesitat îngrijiri medicale.
„A spus că îi este foarte rău, l-am aşezat pe targă şi l-am investigat. Avea tensiunea foarte mare, de 190/80 mm Hg, l-am stabilizat şi în cele din urmă şi-a revenit“, a spus dr. Geormăneanu.
Cazul băieţelului de şapte ani este cercetat acum şi de Poliţia din comuna Podari, care încearcă să stabilească modul în care s-a înecat copilul. Oamenii legii îi sfătuiesc pe părinţi să nu-şi lase copiii nesupravegheaţi pe malul apei şi să nu se îndepărteze de ei, cei mici fiind foarte tentaţi să se bălăcească în apă fără să realizeze pericolul.

Pericol de moarte

Locul în care s-a petrecut tragedia este foarte periculos chiar şi pentru înotătorii experimentaţi, susţin locuitorii din Podari. Apa are peste trei metri adâncime şi se formează vârtejuri periculoase. În aceeaşi zonă şi-au găsit sfârşitul mai multe persoane în decursul ultimilor ani. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII