26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024

Bauti la volan

Mai multi soferi doljeni au „riscat“ si in acest sfârsit de saptâmâna, urcându-se bauti la volan, insa au fost depistati de politistii de la Rutiera.


Cinci soferi doljeni bauti, dintre care unul nu avea permis de conducere, au fost depistati vineri si sâmbata de agentii Politiei Rutiere conducând autovehicule pe drumurile publice. In noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 2.00, politistii l-au depistat in Craiova pe Ionel Marian B., de 34 de ani, din localitate, care conducea un autoturism Ford. Aparatul etilotest a indicat in cazul sau o alcoolemie de 0,76 miligrame alcool pur pe litru in aerul expirat.


Sâmbata au mai fost depistati alti patru doljeni care conduceau autovehicule pe drumurile publice, chiar daca bausera inainte de a se urca la volan. Ionut C., de 19 ani, din localitatea doljeana Dabuleni, a fost depistat de politisti sâmbata seara conducând un ARO in localitate, chiar daca nu avea permis de conducere. Aparatul etilotest a indicat in cazul tânarului o alcoolemie de 0,86 miligrame pe litru. Ceilalti trei soferi au fost depistati sâmbata conducând bauti in Craiova si localitatea Teslui.


Pedepse aspre


Cei cinci doljeni depistati bauti la volan de politisti s-au ales cu dosare penale. De asemenea, un barbat din comuna doljeana Sadova si o tânara din Craiova s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost depistati conducând autoturisme desi nu aveau permise. Codul Rutier sanctioneaza aspru soferii care conduc autovehicule pe drumurile publice, dupa ce au consumat bauturi alcoolice, punând astfel in pericol atât viata lor, cât si a celorlalti participanti la trafic. Astfel, conform normelor in vigoare, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 grame alcool pur pe litru in sânge se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani.


De asemenea, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie infractiune, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre noua si 20 de puncte si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.


Reactii


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de promovare a bunei conduite in trafic, reluata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Doljenii aflati in trafic care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie le pot trimite la adresa office@ gds.ro, insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. De asemenea, persoanele care observa in trafic soferi ce comit contraventii sau infractiuni pot suna la 0251.413.100, numarul de telefon al redactiei GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS