10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn jurnalist suedez - ucis in Somalia

Un jurnalist suedez – ucis in Somalia

Un cameraman suedez a fost impuscat mortal, vineri, in timpul unei manifestatii proislamiste in Mogadiscio. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, incidentul a avut loc la numai câteva saptamâni dupa ce noua conducere a capitalei somaleze anuntase ca a reusit sa aduca pacea in una dintre cele mai periculoase zone de conflict, dupa 15 ani de anarhie. Victima, Martin Adler, era un jurnalist cu experienta, care timp de 12 ani a lucrat in mai multe teatre de operatiuni de pe glob. Tragedia s-a produs in timp ce cameramanul filma miile de protestatari din cadrul Uniunii Instantelor Islamice, grupare care a preluat conducerea capitalei pe 5 iunie, marsaluind pe strazile din Mogadiscio.


„La un moment dat, s-a creat confuzie in multime. O arma s-a descarcat, iar jurnalistul a cazut la pamânt“, a declarat Xan Rice, corespondent pentru ziarul britanic The Guardian, care era prezent la manifestatie.


Potrivit sursei citate, in 2001, Adler a câstigat premiul „Amnesty International“ pentru materialele realizate despre rapirea si vânzarea femeilor in China. Totodata, in 2004 el a primit trofeul „Rory Peck“ pentru relatarile din Irak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS