15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScoala din Cârna, asediata

Scoala din Cârna, asediata

Doua familii din localitatea doljeana Cârna si-au declarat razboi si s-au batut chiar in curtea scolii, in timpul orelor de curs.


Elevii Scolii din comuna Cârna au avut parte de un spectacol pe care il vor tine minte multa vreme. Gheorghe Voicu, de 55 de ani, din localitate, ingrijitorul scolii, a fost implicat joi, in jurul orei 8.30, intr-o altercatie cu Marian Draghici, de 34 de ani, care a degenerat intr-o bataie generala cu sape si topoare. Politistii au stabilit ca samânta de scandal a fost semanata miercuri, când Voicu ar fi agresat-o pe fiica de 11 ani a lui Draghici, eleva a scolii din comuna. Joi dimineata, tatal elevei a incercat sa-si faca singur dreptate, cerându-i socoteala lui Voicu, insa, la final, dupa ce au mai fost implicate sase persoane in scandal, tot el a iesit cel mai sifonat.


Satenii au pus mâna pe sape


Marian Draghici, suparat ca fiica sa a fost lovita de ingrijitorul scolii, a incercat joi dimineata sa stea de vorba cu Voicu. Se pare ca acesta a bruscat copilul lui Draghici miercuri dimineata, pentru ca fetita voia sa intre mai devreme in scoala, contrar ordinelor directorului. De la injuraturi si pâna la pumni nu a fost decât un pas, iar cei doi au inceput sa-si imparta lovituri in curtea scolii. Vazând ca se ingroasa gluma, Voicu a plecat sa-si cheme rudele. In scurt timp, in conflict au fost atrasi si Viorel Voicu, de 31 de ani, Nelu Voicu, de 26 de ani, din partea lui Gheorghe, si Nela Draghici, de 31 de ani, Marioara Mita, de 50 de ani, Ioana Mita, de 55 de ani, si Nicolae Caldararu, din partea familiei Draghici. Satenii nu au venit cu mâna goala când au auzit de scandal, ci cu sape, furci si topoare. Chiar daca grupul lui Draghici a fost mai numeros, acesta a fost alergat de familia Voicu, iar Draghici Marian s-a ales cu mai multe leziuni in zona fetei care nu au necesitat ingrijiri medicale. Politistii din comuna au intocmit pe numele celor implicati in conflict dosar penal pentru savârsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. Pe lânga aceste sanctiuni, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj spun ca ingrijitorul poate fi sanctionat disciplinar. „Se va analiza situatia de la Cârna, iar daca evenimentele s-au intâmplat in timpul orelor de program ale ingrijitorului, pot fi aplicate sanctiuni de la avertisment si diminuarea salariului pâna la desfacerea contractului de munca“, a declarat Alexandru Gâdar, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Dolj. Conducerea Scolii cu clasele I-VIII Cârna nu a putut fi contactata pentru a afla si pozitia ei in legatura cu bataia din curtea institutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS