15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Ciupeala CRONOS

Angajatii CRONOS te „taxeaza“ in parcari cu 10.000 de lei, chiar daca pe bilet este tiparit pretul de 9.000 de lei.


Daca vrei sa-ti parchezi masina pe locurile lui Orfahli, trebuie sa scoti din buzunar 9.000 de lei pentru fiecare ora de stationare, dupa cum scrie pe bon, insa angajatii parcarilor au „rotunjit“ tariful la 10.000 de lei. Tot mai multi craioveni sunt indignati ca, pe lânga faptul ca nu mai gasesc un loc de parcare fara plata, angajatii CRONOS cer fara jena 10.000 pentru o ora de parcare.


Aceste mici „sporuri“ care le intra in buzunare lucratorilor CRONOS vin sa le rotunjeasca salariile minime pe economie, diferenta reprezentând insa bani „negri“. O mie de lei luata din buzunarul fiecarui conducator auto nu pare o valoare mare, insa daca socotesti cele 700 de locuri de parcare ca fiind ocupate aproximativ sase ore pe zi, rezulta ca lunar aproape 100 de milioane de lei vechi sunt „spalati“ prin parcarile CRONOS. Calculele sunt insa departe de realitate, pentru ca in Craiova exista la aceasta data o criza de locuri de parcare. In aceste conditii, un loc poate fi inchiriat de trei-patru ori pe ora, majoritatea soferilor zabovind doar câteva minute in parcare.


Patronul CRONOS spune ca acest lucru se intâmpla fara voia sa si arunca vina pe angajati. „Sa-mi aratati mie un angajat al meu care face asa ceva. Ei au un salariu bunicel (3,3 milioane de lei pe luna – n.r.), carte de munca si un program destul de comod. Poate mai sunt unii care fac acest lucru, ba am prins câtiva care taiau bilete de câteva ori, insa acesti bani intra la ei in buzunar, nu la mine“, a sustinut Mohamed Orfahli.


Primaria se pregateste de razboi


Scandalul parcarilor din Craiova tinde sa ia amploare, dupa ce noile proiecte de modernizare a centrului municipiului ameninta parcarile CRONOS. Primaria Craiova incearca din rasputeri sa rezilieze contractul pagubos pe care l-a mostenit, apelând la o firma de avocatura care sa reprezinte municipalitatea, dupa ce a pierdut mai multe procese cu CRONOS. „Este pentru prima data când institutia noastra a apelat la o firma particulara de avocatura. A fost insa necesar acest lucru pentru ca nu reusim sa scapam de acest contract, total neavantajos, cu firma CRONOS“, a declarat Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Craiovei. Daca ar fi sa ne luam dupa acte, primaria s-a ales cu 306 milioane de lei in anul 2005, adica 10% din incasarile CRONOS, procent stipulat in contract. In luna februarie a acestui an, Primaria Craiova a primit de la Orfahli suma de 26 de milioane de lei. La o socoteala simpla, se poate deduce ca Orfahli a avut incasari de trei miliarde de lei in anul 2005.


Cât despre sumele incasate de primarie, Orfahli spune ca acestea reflecta realitatea. „In septembrie 2004 a fost un control de la Administratia Financiara care a durat mai mult de o luna. Atunci au verificat totul si am iesit bine, cu o diferenta infima. Dupa aceea a venit si controlul de la primarie. Si ei au verificat totul, de la bonuri pâna la actele contabile. Am iesit bine si atunci. Cât despre noile proiecte ale primariei sunt decis sa-i actionez in judecata daca imi vor inchide parcarile. In mod normal ar trebui sa fiu anuntat si sa primesc un teren in schimb inainte de a fi inchise. Apoi, cine plateste investitiile de acolo? Deja au inchis doua parcari de la «Carol» fara sa stiu nimic“, a declarat Orfahli. Despre investitiile realizate de CRONOS in parcarile din Craiova, cel mai bine pot vorbi conducatorii auto. In majoritatea situatiilor, amenajarea a constat in trasarea unor linii despartitoare pe marginea trotuarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII