15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic de influenta la CFR Craiova

Trafic de influenta la CFR Craiova

Doi angajati ai SC Electrificare CFR Craiova au fost surprinsi in flagrant luni, intr-un restaurant din localitate, in timp ce primeau bani de la un patron in schimbul unor „servicii“.


Ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, impreuna cu un procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj, au organizat luni seara, in jurul orei 20.30, un flagrant la restaurantul „Intim“ din Craiova. Conform unui comunicat remis de Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj, aici au fost surprinsi George Vivi Naramzoiu, de 39 de ani, tehnician la Divizia Electrificare CFR Craiova, si Ovidiu Bogdanel Paun, de 27 de ani, inginer la aceeasi societate, ambii din Craiova, care au cerut si primit de la Mihai Scarlatescu suma de 3,5 milioane de lei. Oamenii legii au stabilit ca angajatii Electrificare CFR Craiova i-au cerut bani lui Scarlatescu, patronul unei firme din Craiova, pentru a-i facilita obtinerea unei aprobari necesare inchirierii unui teren.


„Au cerut concediu“


In fapt, Paun si Naramizoiu au primit inaintea flagrantului de la patronul craiovean 100 de euro „pentru a interveni pe lânga directorul societatii in vederea atribuirii in conditii certe si avantajoase a unui contract de inchiriere pentru o suprafata de teren“, dupa cum este mentionat in buletinul informativ emis de IPJ Dolj. Se pare ca angajatii CFR nu s-au multumit cu suma primita si au mai cerut inca 3,5 milioane de lei, plus o masa la restaurant, numai ca Scarlatescu a dat fuga la politie si a povestit cele intâmplate. Oamenii legii i-au luat pe Ovidiu Paun si George Naramizoiu ca din oala, ei fiind gasiti chiar la masa ceruta, iar bancnotele marcate cu „trafic“ au fost descoperite in buzunarul lui Naramizoiu. Lampa cu ultraviolete a demonstrat ca tehnicianul era „patat“ cu praf fluorescent pe mâini si buzunare. Marian Spânu, seful Diviziei Electrificare CFR Craiova, s-a declarat surprins de intâmplare. „Intr-adevar, cei doi lucreaza la noi. Sunt surprins, dar si un pic amuzat pentru ca nu stiam de ce au telefonat amândoi aseara si au cerut concediu. Mi se pare si ciudat, pentru ca nu cred ca ei, ca simpli angajati, ar fi putut interveni pe lânga un director ca sa obtina ceva. Despre o eventuala sanctiune din partea societatii nu poate fi vorba, atâta timp cât nu am fost instiintati, iar ce au facut s-a petrecut in afara serviciului“, a declarat Marian Spânu.


Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj, cei doi barbati fiind acuzati de trafic de influenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII