25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSesiunea de... chefuri

Sesiunea de… chefuri

Dupa truda indelungata din timpul sesiunii de examene (la unii incununata de reusite, la altii presarata de esecuri, iar la cei mai petrecareti marcata de neprezentari), toti studentii se gândesc cum sa se relaxeze si, in acelasi timp, sa sarbatoreasca incheierea acestui chin.


In mai toate caminele din Craiova, dupa ce se termina cea mai neasteptata perioada din timpul facultatii, toti studentii se pun pe chefuit. Mai cu voia, mai fara voia celor care se ocupa de intretinerea caminelor, incheierea sesiunii trebuie sarbatorita asa cum se cuvine. Este un motiv pentru fiecare sa scape de toate grijile. Unii studenti sarbatoresc faptul ca sunt integralisti, in timp ce altii isi „ineaca amarul“ pierderii bursei, pentru care au un motiv scuzabil: „asta din cauza profului …, ca doar eu am invatat“.


„Avem de toate!“


Nimeni nu renunta la un chef in camin nici pentru cele mai tari party-uri date in cluburile din complexele studentesti. „Poate sa vina cine ar veni ca invitat, la un chef in camin avem de toate: muzica de care vrem noi, chiar fete mai curajoase care sa faca strip-tease. Avem si bautura si, in plus de asta, ne cunoastem toti“, a declarat un student care nu a dorit sa-si declare numele.


Cele mai tari chefuri se zvoneste ca ar fi in Caminul 10 de politehnisti din cartierul Lapus si in Caminele 11 si 12 de la medicina. „La medicinisti e super, pentru ca la astia sunt cei mai multi studenti straini. Ei vin cu bauturile scumpe si cu gagicute beton care stiu sa se distreze“, a tinut sa precizeze un student din Caminul 9 al complexului TCM.


La chefurile din caminele studentesti de la medicina se mai intâmpla uneori ca acei petrecareti care au consumat un pic peste masura sa mai faca si câteva „nefacute“ si sa traga câteodata si ponoasele altora.


Plata datoriilor


„Cel mai naspa lucru e ca ne pun astia sa platim si ce nu am farâmat noi. Cred ca vor sa-si scoata banii pe care i-au bagat in renovarea caminului“, a declarat Adrian Bleau, din Caminul 12 din Complex Medicina.


In topul preferintelor, pe locul doi sunt caminele sase, sapte si opt din Complexul studentesc TCM, iar cel mai prost clasate (cu toate ca administratia le-a numerotat 1, 2, 3) sunt caminele din Complexul studentesc de la Agronomie. Aici chefurile sunt din ce in ce mai rare, poate si pentru faptul ca aceste camine sunt special pentru fete (fericiti tipii care mai au câte o pila si au reusit sa obtina o camera aici!).


„In Agronomie parca ai fi pe coridoarele unui spital, trebuie sa vorbesti in soapta, ca toata lumea invata“, a declarat Luminita Ioana Iordachescu, fosta studenta si locatara in caminul numarul trei Agronomie.


Nu ramâne decât sa asteptam o noua sesiune si sa vedem care dintre caminele studentesti o sa vina cu ceva in plus la chefuri. Poate propune cineva si un concurs de genul „Cel mai chefliu camin“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS