18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimari amendaţi cu 60.000 de lei

Primari amendaţi cu 60.000 de lei

Mai mulţi primari aparţinând PNG, PSD şi PNL au fost verificaţi de corpul de control al prefecturii, condus de Ion Mâţu, care a dat trei amenzi în valoare 60.000 de lei.
Edilul din comuna Şimian, Ion Ghinescu, a fost sancţionat cu 25.000 de lei din cauza unor adrese care s-ar fi pierdut pe drumul dintre prefectură şi primărie.
„Am fost amendat cu 25.000 de lei pentru că nu au ajuns la prefectură trei răspunsuri la trei adrese. Din registratura Primăriei Şimian reiese însă că adresele fuseseră trimise de şapte zile. Am contestat amenda în instanţă şi, dacă va fi nevoie, voi face un memoriu şi la Guvernul României pentru a reclama abuzurile politice săvârşite de prefectul Ion Mâţu“, a declarat Ion Ghinescu.
De la Şimian, Ion Mâţu a mers în comuna Gruia, unde primarul Ale­xandru Nedelcu şi viceprimarul erau plecaţi pe teren. Supărat că nu a fost aşteptat, Mâţu a ameninţat că va da amenzi de 30.000 de lei, dar s-a limitat la 10.000 de lei. „Să-l învăţ minte să nu mai lase instituţia goală, fără să delege cuiva atribuţiunile!“, ameninţa prefectul.
Aceeaşi situaţie a fost înregistrată şi în comuna Voloiac, unde primarul liberal Constantin Drăghici a primit amendă de 25.000 de lei.
Cei trei edili sunt hotărâţi să-l acţioneze în instanţă pe prefectul Ion Mâţu şi să-i ceară despăgubiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS