21.8 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAudi pregăteşte cel mai ecologic motor diesel

Audi pregăteşte cel mai ecologic motor diesel

Audi va introduce începând cu mijlocul anului 2008 cea mai ecologică tehnologie diesel pe modelele sale de serie. Noile motoare TDI combină performanţele spontane şi puterea superioară a propulsoarelor TDI actuale cu un consum de combustibil excelent şi emisii incomparabil scăzute. Într-adevăr, acestea se vor clasa sub nivelul celor mai stringente limite de emisii, care vor fi aplicate în Europa în curând. La fel cum întreaga gamă Audi a respectat normele Euro 4 şi viitoarele Euro 5 cu ani buni înainte, marca din Ingolstadt îşi va asuma din nou rolul de pionier al tehnologiilor moderne. Pentru Audi, celebrul motor TDI este un element de bază al strategiei de tehnologie integrată. „Intenţionăm să consolidăm statutul TDI ca formă de propulsie eficientă. În viitor, vom lansa variantele «e», care sunt proiectate pentru un consum de combustibil optimizat la modelele de volum – indiferent că vor fi motoare TDI sau pe benzină, cu tehnologia extraordinară TFSI“, a declarat Rupert Stadler, preşedinte al Consiliului Managerial Audi AG.

 

Eficienţa maximă – reţeta succesului

 

„Audi este un deschizător de drumuri la capitolul diesel. Din 1989 încoace, peste 4,5 milioane de maşini echipate cu eficienta tehnologie TDI au ieşit de pe linia de producţie. Prin echiparea prototipului sport R10 TDI cu această tehnologie, am câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru a doua oară cu o maşină diesel. Maşinile de curse Audi R8, echipate cu motoare cu injecţie directă de benzină, au câştigat la Le Mans de cinci ori. Am încorporat descoperirile-cheie din lumea motorsportului direct în dezvoltarea modelelor de serie“, a precizat Michael Dick, membru în Consiliul Director pe probleme de dezvoltare tehnologică la Audi AG. „Am demonstrat faptul că TDI şi TFSI reprezintă cele mai bune sisteme, oferă o plăcere de condus excelentă şi o economie extraordinară atât pe şosea, cât şi pe circuit“.

Cea mai recentă generaţie TDI ajută Audi să-şi reafirme statutul de lider în domeniul tehnologiei diesel ultrasofisticate. Atunci când Audi a început producţia de serie a primei maşini de stradă cu motor TDI, în 1989, a marcat un moment extraordinar în dezvoltarea tehnologiei automobilistice. Audi TDI a devenit în curând un dicton pentru puterea supremă şi eficienţa maximă, dar şi impunătorul ritmului pentru industria automobilistică. Performanţele spontane, combinate cu un consum foarte scăzut de combustibil obţinut de motorul diesel turbo, cu injecţie directă, rămân neînvinse de orice alt sistem de propulsie din lume.

Strategie consistentă pentru toată gama de modele

 

Prin intermediul celei mai noi generaţii de motoare TDI, Audi va demonstra faptul că această unitate avansată tehnologic încă are un potenţial uriaş şi un viitor garantat: datorită optimizării procesului de combustie şi includerii unui sistem de emisii ultrareduse, aceste modele respectă cerinţele BIN 5 din SUA, precum şi cele mai înalte şi dure standarde care vor intra în vigoare în Europa în viitorul apropiat.

Audi şi-a început consistenta strategie TDI pentru 2008 cu noile unităţi V6, de 3.0 litri, care echipează Audi A4 şi Audi Q7. Dezvoltând 176 kW (240 CP) şi un cuplu maxim de 500 Nm pentru Audi A4 şi 550 Nm pentru Audi Q7, acestea combină dinamismul sublim cu un consum destul de redus de combustibil, caracteristici deţinute de orice Audi. Modelele adiţionale vor veni în curând, constructorul dorind să extindă noua tehnologie şi la alte clase de vehicule şi categorii de putere până în anul 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS