16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJandarmul Constantin Brâncuşi colecţionează avioane

Jandarmul Constantin Brâncuşi colecţionează avioane

Avioanele de luptă, tancurile, bombardierele sunt preferatele unui jandarm, pasionat de asamblarea pieselor şi colecţionarea lor.

Pasiunea lui Constantin Brâncuşi a luat naştere în copilărie, când, la vârsta de 11 ani, a fost înscris de părinţii săi la un curs de aeromodelism. Până în prezent, el a construit foarte multe avioane în miniatură, le-a colecţionat şi speră ca pasiunea sa să o transmită şi fiilor săi. Ajuns la 37 de ani şi obţinând postul de jandarm în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj încă din anul 1994, bărbatul nu a renunţat la pasiunea sa. „Îmi place să mă ocup de tehnica militară, de avioanele de luptă şi de vehiculele de transport. Urmăresc pe internet tot ceea ce este nou în materie de aeromodele şi cheltuiesc foarte mulţi bani pe această pasiune“, a spus jandarmul.
Piesele care trebuie asamblate sunt cumpărate din magazine, după care urmează o muncă laborioasă de montare a lor. Cu multă răbdare şi pricepere, acesta se aşază la masa de lucru pentru a pune cap la cap toate piesele necesare construirii unui avion. „Îmi trebuie timp foarte mult atunci când mă apuc de montat. Mai modelez şi cu traforaj, dar materialele sunt mai costisitoare. Folosesc de obicei pal, dar mă costă mult şi câteodată investesc şi tot salariul pentru a construi o piesă“, a adăugat Constantin Brâncuşi.

Trei piese preferate

Acasă are în prezent o colecţie cu peste 20 de piese. Fiecare înseamnă ceva pentru tânărul jandarm, dar trei dintre ele sunt preferate, mai ales că au o semnificaţie istorică demnă de luat în seamă: „Trei avioane bombardiere din al doilea război mondial sunt preferatele mele. Acestea reprezintă cele trei fortăreţe care au îngenuncheat puterea germană. Mai am un B25 Liberator, care, de asemenea, a participat la bombardarea Ploieştiului şi Capitalei în 1944. Aceste piese sunt pentru mine cele mai importante, sunt de suflet“.
Jandarmul este căsătorit şi are doi băieţi. Copilul cel mare, care are şase ani, a început deja să se joace cu avioanele tatălui său. Constantin Brâncuşi a învăţat să-şi împartă timpul liber între familie şi pasiunea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS