14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiile Uniunii Scriitorilor, filiala Craiova

Premiile Uniunii Scriitorilor, filiala Craiova

Festivitatea anuală de decernare a Premiilor Filialei Craiova  a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2012 are loc în dimineaţa acestei zile, începând cu ora 11.00, la Muzeul Olteniei – Casa Băniei. Juriul (Gabriel Coşoveanu – preşedinte, Ileana Roman, Gabriela Gheorghişor, Ioan Lascu, Nicolae Pârvulescu) a desemnat următorii laureaţi:
– Premiul „Cartea Anului”: Aurelian Zisu, pentru volumul de versuri „Iubita lui Kirillov”, Editura Aius, Craiova;
– Premiul Special pentru Publicistică: Mircea Pospai, pentru volumul „Convorbiri de după-amiază”, Editura Scrisul Românesc, Craiova;
– Premiul Special pentru debut: Iulia Cristina Frânculescu, pentru volumul „Singuri pe scenă”, Editura Ramuri, Craiova.

Faţă de ediţiile din anii precedenţi, laureaţii de acum vor fi distinşi doar cu diplome. Preşedintele Uniunii Scriitorilor, filiala Craiova, Gabriel Coşoveanu, a explicat pentru GdS motivul acestei situaţii: „Primăria Municipiului Craiova, la care Filiala Uniunii Scriitorilor a făcut apel pentru sprijin financiar,  ne-a răspuns că „nu au fost prevăzute fonduri” pentru acest eveniment. Nu ne rămâne, în acest context, decât să acordăm, în cadrul festivităţii, „doar” diplome care să ateste valoarea unor creatori merituoşi care fac bună faimă Craiovei, împreună cu stima noastră, a confraţilor scriitori. Noi credem că vocile scriitorilor reprezintă un puternic argument în configurarea personalităţii unui oraş şi a unei regiuni, şi că ar fi avantajos pentru autorităţile locale să evidenţieze logistic acest aspect”.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS