15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Sărbătoarea Căpşunelor, duminică la Polovragi

Gorj: Sărbătoarea Căpşunelor, duminică la Polovragi

Primăria comunei Polovragi din judeţul Gorj organizează duminică, 8 iunie, Sărbătoarea Căpşunelor, un eveniment dedicat locuitorilor din această zonă care se ocupă de cultivarea acestor fructe. Potrivit Radio Omega, la sărbătoarea câmpenească au fost invitaţi să participe şi opt primari din Republica Moldova, aflaţi în vizită la Horezu, în judeţul Vâlcea.

Organizatorii principali, Primăria Polovragi şi Camera Agricolă Gorj, au pregătit o expoziţie cu vânzare a renumitelor soiuri de căpşuni de Polovragi, o expoziţie cu vânzare de miere de albine, fructe de pădure şi produse derivate din căpşuni, dulceţuri, siropuri şi compoturi. Directorul Camerei Agricole Gorj, Alin Petrică, a mai anunţat că tot duminică, la Polovragi se va desfăşura concursul „Cea mai gustoasă căpşună de Polovragi”, dar şi competiţia culinară „Frumoasa tartă de căpşuni cu miere de albine”.

Organizatorii au mai pregătit şi un spectacol de muzică şi dansuri populare oferit de ansamblul folcloric „Cheile Olteţului”, iar de la sărbătoarea câmpenească nu vor lipsi micii, friptura, berea şi vinul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS