16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSecretar de stat, pe role

Secretar de stat, pe role

Sub sloganul „De 2 ori MAI tânăr“, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj a desfăşurat sâmbătă, pentru a marca Ziua Naţională a Tineretului, o serie de acţiuni atât cu caracter sportiv, cât şi cultural în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova.

Acţiunile programate pentru Ziua Tineretului s-au desfăşurat sâmbătă, startul fiind dat, la ora 10.00, de Crosul tineretului, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport (DJS) Dolj şi Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova. La acest cros au participat aproximativ 200 de tineri. Câştigătorii acestui concurs de 1.200 de metri cros au fost: Maria Ghirea, Roxana Ene, Mihaela Negrilă, Mădălin Ionescu, Alin Florea şi Adrian Ciontu, care au fost răsplătiţi cu cupe, diplome, flori şi dulciuri. Toţi participanţii prezenţi s-au înscris apoi la o tombolă, în urma căreia câştigătorii au primit premii în bani, dar vor fi înscrişi automat şi la extragerea care se va efectua la Bucureşti pentru câştigarea unor excursii în capitala europeană, dar şi la mare sau la munte.  

Secretarul de stat a „urcat“ pe role alături de tinerii craioveni

Ştafeta a fost dată apoi roller-ilor din Bănie, care au avut ocazia să concureze în cadrul Campionatului de role. Aceştia l-au convins să li se alăture la start şi pe secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), Răzvan Bobeanu, care a recunoscut că a încălţat pentru prima dată o pereche de role. Între orele 11.00 şi 19.00, iubitorii de artă plastică s-au bucurat de lucrările de pictură inedite ale tinerei Laura Lupescu, o artistă craioveană, elevă la Liceul de Artă „Marin Sorescu“, care a expus patru tablouri, dintre care trei cu dimensiuni de aproximativ trei metri. „Începând cu ora 17.00, membrii clubului de arte marţiale Wulin au oferit celor prezenţi o demonstraţie, însă nu au fost uitaţi nici tinerii folkişti craioveni, care au concertat în aer liber, începând cu ora 18.30. Ziua Tineretului s-a încheiat cu un spectacol extraordinar de dans, susţinut de clubul El Amor, la Teatrul liric „Elena Teodorini“, a precizat Adrian Luşcă, directorul DJT Dolj.

Unele baze sportive şi tabere şcolare vor fi date administraţiei locale

Deşi a avut mai multe variante pentru care să opteze pentru a sărbători Ziua Tineretului, Răzvan Bobeanu a ales Craiova. Chiar dacă, oficial, din anul 2004, Ziua Tineretului a fost declarată pe 2 mai, potrivit secretarului de stat, există tineri care nu ştiu acest lucru. Reprezentantul MTS a anunţat pe cei prezenţi că, în cel mai scurt timp posibil, la nivel naţional, descentralizarea va cuprinde şi direcţiile judeţene de sport şi de tineret. Ca o noutate, Răzvan Bobeanu a menţionat că Ministerul Tineretului şi Sportului va trimite în următoarele săptămâni autorităţilor locale scrisori de intenţie prin care li se va propune să preia bazele sportive şi taberele şcolare, aflate în subordinea MTS. Unele tabere şcolare vor rămâne însă în subordinea Ministerului Tineretului pentru a asigura turismul şcolar, dar şi bazele sportive, unde se antrenează loturile naţionale, care aduc medalii ţării. Autorităţile locale nu vor intra însă în posesia bunurilor DJT sau ale DJS fără monitorizare atentă, pe o perioadă de şase luni, pentru ca spaţiile prevăzute în contractul de concesiune să nu fie folosite în alte scopuri. „Bazele sportive şi locaţiile noastre sunt dintre cele mai tentante spaţii pentru administraţiile locale din toată ţara. Probabil vom milita pentru structuri asociative între minister şi administraţiile locale şi pentru că, practic, ar fi vorba de mai mulţi bani alocaţi tineretului. Însă, vom înfiinţa inspectorate teritoriale de tineret şi sport, oferind astfel alte aproximativ 500 de locuri de muncă tinerilor, tocmai pentru supravegherea bazelor direcţiilor de tineret, dar şi de sport din fiecare judeţ“, a spus Răzvan Bobeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII