18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMall-ul va fi gata în octombrie

Mall-ul va fi gata în octombrie

Autorităţile din Târgu Jiu anunţă că lucrările la mall-ul din municipiu vor fi gata la începutul lunii octombrie. Mall-ul denumit Shopping City Târgu Jiu este o investiţie a sud-africanilor de la fondul de investiții New Europe Property Investments (NEPI). Târgujienii care vor trece pragul mall-ului vor găsi aici un mix de magazine, un hipermarket Carrefour, magazine de servicii, accesorii, încălţăminte şi articole sportive, o zonă de distracţie, un loc de joacă pentru copii, un spaţiu alcătuit dintr-o sală de mese comună şi mai multe restaurante şi cofetării – cu terasă exterioară, cafenele, centru de distracţie, chiar și un cazinou şi un cinematograf ultramodern, dar şi un McDonalds. Investiţia va genera între 800 şi 1.000 de locuri de muncă şi va aduce cu sine şi sistematizarea zonei.

Va fi construit un nou sens giratoriu

Primăria Târgu Jiu intenţionează să amenajeze în zonă un parc, un nou sens giratoriu, şi să înfiinţeze curse de transport în comun. „Din studiul de circulație a rezultat foarte clar că trebuie să realizăm un sens giratoriu în intersecția de la mall, căci intersecția trebuie corelată cu parcarea subterană a mall-ului. Ea va fi finalizată pe 10 iulie, căci se va realiza și o fântână arteziană complexă, care va crea confort pentru locatarii din zonă.
Sensul giratoriu, locurile de parcare și reașezarea trotuarelor sunt finanțate din bugetul local cu aproximativ 180.000 de lei.
De asemenea, avem o lucrare finanțată de cei care au investit în deschiderea mall-ului: partea de realizare a fântânii arteziene, energie electrică, alimentare cu apă va fi finanțată de cei care construiesc mall-ul. Investițiile se adresează locuitorilor“, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS