18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Programul evenimentelor care se desfăşoară în această săptămână este destul de aglomerat, craiovenilor pregătindu-li-se, în special, concerte, genurile muzicale abordate fiind, însă, extrem de variate.
Filarmonica „Oltenia“ continuă, până miercuri, evenimentele din cadrul Zilelor Muzicale Aniversare, ce marchează 66 de ani de existenţă a instituţiei. Unul dintre ele are loc chiar astăzi, la ora prânzului, în sala „Filip Lazăr“, unde „Melomanii au cuvântul“. Reprezentanţii Filarmonicii se vor întâlni, cu această ocazie, cu iubitorii muzicii clasice.
De la ora 19.00, în această seară, cei care preferă folclorul sunt aşteptaţi la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, la un spectacol extraordinar: „Cântă Gorjul toată ţara“. Spectacolul este o prezentare a cântului şi jocului popular din toate zonele folclorice ale României. Publicul îi va asculta pe interpreţii Ansamblului Folcloric profesionist „Doina Gorjului“ din Târgu Jiu: Maria Loga, Ion Ghiţulescu, Victoriţa Lăcătuşu, Claudia Torop, Valentin Sanfira, Mirela Constantin, Georgiana Bârsac, Natalia Gorjanu, Olguţa Berbec, Roberta Crintea, Alexandra Bleaje şi Reli Sanda. Invitat va fi şi cunoscutul interpret mehedinţean Gheorghe Roşoga. Îşi va da concursul orchestra ansamblului, avându-i la pupitrul dirijoral pe Marcel Parnica şi Aurel Blondea.
Mâine începe o nouă ediţie a târgului de produse handmade „Bizarre Bazaar“. De această dată, întâlnirea cu talentaţii creatori de produse handmade are loc pe esplanada Teatrului Naţional. Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a şase zile, în perioada 23 – 28 aprilie, iar programul va fi acelaşi în fiecare zi: de la ora 9.00 dimineaţa, până seara, în jurul orei 19.00. „Bizarre Bazaar“ este organizat de Asociaţia CAROUSEL PROJECT, în parteneriat cu Muzeul Olteniei şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj.
De la muzica clasică şi folclor trecem la rock. Tot astăzi, de la ora 21.00, trupa italiană Jadish va cânta la Pub’s Pub, în faţa acelora care preferă industrial şi metal. Nu ne oprim aici cu genurile muzicale. Miercuri seară, de la 21.00, la Cafe Play se va desfăşura un concert al formaţiei Butterflies in my Stomach, care merge pe funk şi acid jazz.
Sărim la ziua de vineri, pentru un concert al carismaticului Ioan Gyuri Pascu. Împreună cu The Blue Workers, Gyuri poposeşte la Irish Way Pub, la ora 21.00, pentru a-şi lansa albumul „Electromagnetic Love“. Atenţie, însă, locurile sunt limitate, aşa că trebuie să vă grăbiţi dacă vreţi să vă achiziţionaţi bilete. Acestea se găsesc la bar şi costă 25 de lei.
Seria concertelor nu se încheie aici şi nici lista stilurilor muzicale, căci sâmbătă urmează South Underground Revolution, concert pentru fanii rockului mai agresiv (metal, hardcore, agressive metal), care este organizat cu ocazia inaugurării halei La Chitarre din Brazdă (Regia de Tutun). Cu acest prilej sunt invitate trupele Crimena, ErasE, Cold in December, Ura De Dupa Uşă şi NPH.  În deschiderea concertului, vor încălzi publicul Călin Băluţoiu, Mădălin Voicu şi Eduard Cotoară. Hala se deschide la ora 18.00.
În aceeaşi seară, de la 21.00, Play vă oferă ocazia de a vă întâlni cu fostul solist al trupei Iris, Cristi Minculescu. Sub titulatura Lotus, Minculescu va cânta alături de chitaristul Judy Seutter, un „unplugged teaser“, istorie a rockului în 90 de minute.
Închidem aici lista concertelor, însă menţionăm încă un eveniment, care se va desfăşura duminică, de la 21.00, tot la Play. Este vorba despre un show de mentalism al lui Vlad Grigorescu, denumit „Mind Control“. Cu acesta punem capăt recomandărilor pentru perioada 22-28 aprilie.
Să aveţi o săptămână frumoasă!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS