24.3 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjenii nu-şi plătesc apa şi canalizarea

Gorjenii nu-şi plătesc apa şi canalizarea

Operatorul de servicii de apă şi canalizare Aparegio Gorj are de recuperat de la datornici peste 12 milioane de lei. Este vorba de asociaţiile de proprietari şi de locatari, gospodării individuale, agenţi economici şi instituţii publice. Debitorii se regăsesc în localităţile Târgu Jiu, Motru, Bumbeşti Jiu, Ţicleni şi Târgu Cărbuneşti, localităţile urbane în care Aparegio furnizează servicii de apă şi canalizare către populaţie, instituţii şi societăţi comerciale. Cea mai mare parte a debitului, respectiv 8 milioane de lei, este înregistrată în Târgu Jiu. Numai asociaţiile de proprietari din municipiul reşedinţă de judeţ au datorii la apă şi canal de 4 milioane de lei. Diferenţa este împărţită între agenţi economici, locuinţe individuale şi câteva instituţii publice. Între acestea se regăsesc şcolile şi grădiniţele din Târgu Jiu, cu o datorie de 1,7 milioane de lei. Banii sunt achitaţi în compensare, în baza unui protocol semnat între Aparegio şi Primăria Târgu Jiu, în baza debitelor pe care operatorul de apă şi canalizare le are la rândul său către comunitatea locală.

Datoriile romilor, încasate cu poliţia

Potrivit conducerii Aparegio, cei care nu îşi plătesc datoriile şi au debite mai mari de doi ani sunt acţionaţi în instanţă. În prezent, există 47 de procese cu datornici. De asemenea, alte 200 de procese vizează situaţia specială a debitorilor care locuiesc în blocurile de nefamilişti din Bumbeşti Jiu. Cu sau fără procese, rău-platnici rămân romii din cartierul Meteor.
„Săptămâna trecută am mers în Meteor, alături de echipaje ale poliţiei locale. Nu avem altă soluţie pentru a-i convinge să îşi achite datoriile. Mai sunt unii care mai şi plătesc. Am reuşit să încasăm cu poliţia în jur de 10.000 de lei. Acolo sunt datorii mai vechi şi e o situaţie aparte. Nu numai cu apa şi canalizarea sunt probleme. Oricum, cele mai multe datorii sunt înregistrate la Târgu Jiu, 8 milioane de lei, iar diferenţa este împărţită între Bumbeşti Jiu, Motru, Ţicleni şi Târgu Cărbuneşti“, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS