11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate600 de milioane de euro pentru promovarea ciclismului

600 de milioane de euro pentru promovarea ciclismului

Comisia Europeană promovează ciclismul ca un mod sigur şi sănătos de circulaţie în oraşe şi alocă fonduri de peste 600 de milioane de euro până în 2013 pentru realizarea de piste pentru biciclişti, a declarat ieri vicepreşedintele CE, Antonio Tajani, responsabil pentru transport. „Trebuie să promovăm acest tip de transport, care ar diminua emisiile de gaze cu efect de seră în oraşe. Însă, trebuie să ne asigurăm că este şi sigur. De altfel, aproape jumătate din călătoriile prin oraş cu maşina sunt mai scurte de cinci kilometri, fapt ce confirmă potenţialul mare de folosire a bicicletelor", a mai spus Tajani.

Pentru a promova un ciclism sigur, UE acordă finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii, de exemplu prin fondurile structurale şi de coeziune. Pentru perioada 2007-2013 este disponibil un buget de peste 600 de milioane de euro, ce poate fi folosit pentru investiţii în piste pentru biciclişti în regiuni eligibile din Uniunea Europeană.

Programul Steer – care promovează folosirea de energie sustenabilă în trasporturi – a alocat zece milioane de euro pentru zece proiecte-pilot europene referitoare la ciclism.

UE va finanţa, de asemenea, dezvoltarea de noi abordări legate de realizarea unui ciclism sigur în 58 de oraşe, prin intermediul programului Civitas, care permite oraşelor să-şi formeze un sistem de transport sustenabil, curat şi eficient din punct de vedere energetic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII