18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎmprumut pentru bolnavii de TBC

Împrumut pentru bolnavii de TBC

Veşti bune pentru bolnavii de tuberculoză. De ieri a fost reluată distribuirea medicamentelor către cei 200 de pacienţi din ambulatoriu arondaţi Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Craiova, după ce săptămâna trecută spitalul a trimis acasă mai mulţi bolnavi care veniseră să-şi ridice tratamentul pe prima săptămână din luna mai.
Potrivit coordonatorului Programului Naţional de Tuberculoză în judeţul Dolj, medicamentele au fost „împrumutate“ din stocurile unităţilor sanitare din Dăbuleni şi Bechet. „Vom avea astfel suficiente medicamente pentru a acoperi întreg necesarul pentru o lună în caz că problema cu achiziţiile se va mai prelungi“, a spus dr. Corneliu Miu.
Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a avut în ultima perioadă probleme cu achiziţionarea de medicamente prin programele de sănătate. Cadrele medicale din unitatea sanitară susţin că de vină au fost schimbările neaşteptate de la conducerea instituţiei. Spitalul a rămas în urmă cu aproape o lună fără conducere după ce managerul a fost demis, iar ministrul sănătăţii „a uitat“ să numească un înlocuitor. Mai mult, după demiterea managerului întregul comitet director, cu excepţia directorului financiar-contabil, şi-a dat demisia. La toate acestea a contribuit şi faptul că nici până acum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a repartizat bugetul pentru programele naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII