18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeficienţe în activitatea autorităţilor locale

Deficienţe în activitatea autorităţilor locale

Reprezentanţii Prefecturii Olt au efectuat o serie de controale de verificare a dispoziţiilor şi hotărârilor emise de primarii şi consiliile locale din 30 de localităţi din judeţ şi au găsite zeci de deficienţe în întocmirea şi păstrarea documentelor.
Subprefectul Virgil Panduru a pus că unele primării s-au grăbit să vândă terenuri, altele au trecut terenuri din extravilan în domeniul privat al primăriilor – deşi acest lucru e posibil numai pentru cele din intravilan -,  tot cu intenţia de a le vinde.
„Printre deficienţe se numără confundarea terenurilor din domeniul privat al primăriilor cu terenurile din rezerva comisiilor locale de aplicare a legilor fondului funciar. Am văzut terenuri din extravilan trecute în domeniul privat ca mai apoi să fie vândute. Înţelegem că e criză şi că primăriile se grăbesc să vândă terenuri, dar poate ar trebui să le concesioneze. Am remarcat că dacă cineva a solicitat teren din extravilan, primăriile l-au trecut în domeniul privat ca să îl poată vinde şi uneori l-au şi vândut“, a arătat Panduru.
Prefectul a menţionat că vânzările de terenuri sau schimbarea statutului juridic al acestora nu sunt singurele probleme ale primăriilor. „Mai sunt cazuri în care secretarii par să se fi poziţionat ori de partea primarului, ori a consilierilor atunci când au întocmit unele documente. Ei trebuie să aplice legea indiferent cine e primar sau cine sunt consilierii. Altă deficienţă e că în multe cazuri primarii şi consilierii nu au afişat programul de audienţe şi nu există suficientă transparenţă. Apoi, ceea ce e grav, nu sunt aduse la cunoştinţa publicului şi nu sunt transmise prefecturii hotărârile de la şedinţele de consiliu. Dacă nu ni le trimit în termen de zece zile, ele sunt nule“, a completat Panduru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS