18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLicitaţiile asfaltului s-au încălecat

Licitaţiile asfaltului s-au încălecat

Rezultatul licitaţiei de 44 de milioane de euro, pentru asfaltarea Craiovei, a fost amânat pentru a treia oară. De astăzi, reprezentanţii Primăriei Craiova vor lucra la două licitaţii, fiindcă se deschid ofertele pentru atribuirea contractului de 12 milioane de euro pentru reabilitarea bulevardului Dacia-Decebal.

Valoarea contractului public pentru reabilitarea, întreţinerea şi modernizarea străzilor Craiovei în următorii patru ani le dă de furcă funcţionarilor municipalităţii. După ce au cerut răgaz o săptămână pentru a analiza în detaliu ofertele, membrii comisiei de licitaţie au început să amâne rezultatul de la o zi la alta. Luni, când se împlinea termenul de o săptămână, specialiştii au ajuns la concluzia că nu au capacitatea de a compara cele trei oferte, dar au promis că le rezolvă marţi, pe 24 februarie. Ieri a început cu o amânare: comisia nu s-a mai întrunit la ora 11.00, aşa cum era stabilit, ci la ora 15.00. La ora 16.15, şedinţa era închisă din nou fără nici o concluzie. Şi asta în condiţiile în care doar trei dintre cele 17 firme interesate au depus oferte. Şeful comisiei de licitaţie, Sever Bordu, director al Direcţiei programe de dezvoltare din primărie, nu a răspuns la telefon, iar primarul Craiovei, Antonie Solomon, nu a dorit să comenteze. Pentru contractul de 44 de milioane de euro au licitat societăţile Delta ACM ‘93, Tehnologica Radion şi SCT Bucureşti.

Dublu impact

Două dintre societăţile care vor contractul de 44 de milioane de euro, Delta ACM şi Tehnologica Radion, se confruntă astăzi în altă licitaţie, pentru contractul de modernizare a bulevardului Dacia-Decebal, în valoare de 12 milioane de euro. La licitaţia pentru reabilitarea Rocadei au mai depus oferte Peyber Hispanica Madrid, Euroconstruct Trading ‘98 şi asociaţia formată din Domarcons Craiova, Colas Drumuri şi Sorocam Bucureşti. De precizat că grupul Colas deţine Ancorad Oltenia SA, firmă locală care, la fel ca şi Domarcons, execută anual lucrări de reparaţii şi modernizări stradale în Craiova. Colas Drumuri deţine acţiuni şi la Sorocam Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII