18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaidanezii, mărul discordiei între locatari

Maidanezii, mărul discordiei între locatari

Câţiva locatari ai unui bloc din Târgu Jiu sunt nemulţumiţi că o vecină de la parter creşte câini în faţa imobilului.

 

 

 

În faţa unui bloc de pe strada 23 august din Târgu Jiu, Maria Brânzan, care locuieşte la parter, a amenajat un mic adăpost pentru o căţea şi puii ei. Din această cauză, câţiva vecini sunt nemulţumiţi. „De ce să avem o crescătorie de maidanezi în faţa blocului? Mă deranjează mirosul, faptul că latră mereu. Îşi fac nevoile uneori şi pe scara blocului. Călcăm în ele şi le ducem în casă“, a spus unul dintre locatari. Soţia acestuia, Crăete Florica, a povestit că, în urmă cu doi ani, a fost muşcată de unul dintre câinii de care are grijă Maria Brânzan. „M-a muşcat de picior şi am făcut o lună injecţii. Am fost şi la Sanepid, şi la primărie, dar nimeni nu ia nici o măsură. Mă număr printre cei care nu vor câinii aici, în faţa blocului“, a spus femeia.

„Este dreptul fiecăruia de a avea un suflet aproape“

 

Stelian Minulescu locuieşte în blocul 3, scara 1, şi spune că nu este deranjat de câinii de care are grijă vecina sa. „Nu are decât o căţea cu doi pui. Nu face rău nimănui. Este dreptul fiecăruia de a avea un suflet lângă el. Ea este cea care tratează câinii din cartier, le cumpără pastile, le dă mâncare. Fecalele ne deranjează pe toţi, însă poate să le strângă femeia de serviciu. Poate că nu este o chestie normală, dar fiecare om are dreptul să îngrijească un câine“, a spus Stelian Minulescu.

„Dacă toţi oamenii ar îngriji un câine, nu ar mai fi atâţia pe străzi şi ar fi mult mai bine. De ce sunt eu de vină că animalele mă iubesc? Noaptea, căţelele dorm printre maşini. Animalele nu trebuie tratate cu violenţă. Îmi dă satisfacţie faptul că pot ajuta un suflet. Trebuie să facem ceva să stârpim violenţa. Ce au cu acei câini? Nu le-au făcut rău“, se întreabă Maria Brânzan. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au menţionat că nu au cum să intervină în această problemă, ea trebuie rezolvată între locatari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII