18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasă nouă pentru minora care a născut tripleţi

Casă nouă pentru minora care a născut tripleţi

Mihaela Andreea Dărăbaş, minora care a adus pe lume pe 5 februarie trei băieţei, a fost externată ieri- dimineaţă. Tânăra mămică s-a mutat în casa cea nouă împreună cu micuţii săi.

 

Timidă, dar bucuroasă că de acum încolo va avea propria locuinţă, unde îşi va putea creşte tripleţii, Mihaela Andreea Dărăbaş, de 16 ani, a fost externată ieri-dimineaţă din Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi, ajutată de reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu, s-a mutat în noua casă. Cu toate că are doar 16 ani şi a fost nevoită să renunţe un an la şcoală, minora spune că este hotărâtă să îşi crească băieţii, cărora le-a pus nume: Alexandru-Cristian, Marius-Eduard şi David-Iulian.

„Primăria Târgu Jiu a venit în sprijinul fetei de 16 ani şi i-a oferit o cameră într-un bloc de locuinţe sociale din strada Ciocârlău. Garsoniera a fost igienizată şi mobilată de municipalitate, astfel încât micuţii să aibă toate condiţiile necesare. În cameră au fost instalate şi un aragaz cu butelie, o maşină de spălat, un frigider şi tot ce era necesar la bucătărie. De asemenea, micuţii au primit hăinuţe din partea moşilor şi a naşilor, care sunt angajaţi ai primăriei“, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

 

„O vom vizita pentru a vedea dacă mai are nevoie de ceva“

 

Cei trei băieţei sunt perfect sănătoşi, potrivit medicului-şef al Secţiei de maternitate din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. „Copiii sunt sănătoşi, iar minora a învăţat foarte repede să aibă grijă de ei. Cred că va fi o mamă foarte bună. Este de admirat că a decis să îi crească“, a spus medicul Camelia Roman, şefa Secţiei maternitate. De la spital, Mihaela Dărăbaş a fost luată de doi reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu. Marcela Nasta, şef serviciu în cadrul primăriei, a declarat că o va vizita destul de des pe minoră pentru a vedea dacă mai are nevoie de ceva. „Cred că eu voi fi naşa copiilor. Vom vedea când va hotărî Mihaela să facă botezul. O voi vizita la noua locuinţă cât de des pot pentru a vedea dacă va mai avea nevoie de ceva“, a spus Marcela Nasta. Preşedintele asociaţiei de proprietari din blocul în care locuieşte minora a spus că o va ajuta şi el pe fată. „Suntem vecini şi o ştiu că este o fată bună, care iubeşte copiii. Mereu o vedeam jucându-se cu cei din bloc. Şi eu, şi soţia mea o vom ajuta“, a afirmat Laurenţiu Achim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII