18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirma Verona, amendată de OJPC

Firma Verona, amendată de OJPC

Una dintre firmele care distribuie cornuri în şcoli a fost sancţionată de OJPC Dolj. Deşi au îmbunătăţit produsele de patiserie, copiii sunt nemulţumiţi de calitatea cornurilor.

SC Verona Impex SRL, una dintre firmele care distribuie cornuri preşcolarilor şi elevilor din clasele I – IV, a fost sancţionată de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj, deoarece nu a respectat legislaţia. În urma articolului publicat în GdS pe 29 septembrie, care scotea în evidenţă ilegalităţile comise de firma Verona, dar şi a unei sesizări din partea conducerii unei şcoli din Craiova, OJPC Dolj a decis să ia măsuri.

Potrivit Mariei Drăghici, inspector OJPC, societatea a fost sancţionată, deoarece nu a respectat prevederile privind informarea consumatorilor. Firma a fost trasă la răspundere pentru că nu avea inscripţionate pe ambalajele cornurilor elementele de identificare, printre care numele şi adresa producătorului sau data expirării. Inspectorii OJPC au precizat că în timpul controlului nu au identificat cornuri tari sau de proastă calitate. Aceştia nu au precizat valoarea amenzii date, menţionând că s-a dat în baza Ordonanţei nr. 21/1992.

Cornuri fără gust

La Şcoala nr. 24 „Sf. Gheorghe“, deşi ieri ajunseseră mai târziu, cornurile erau ambalate şi inscripţionate. Cei mici nu s-au arătat încântaţi de gustul produselor de patiserie. Elevii au povestit că acestea arată mai bine decât cele aduse în urmă cu câteva zile, care erau foarte tari.

„Sunt mai bune astea. Cele pe care le-au adus la început nici nu puteam să le mâncăm, pentru că aveau un gust oribil. Nici acum nu sunt nemaipomenite, dar, dacă ne este foame, le luăm“, a spus un elev. Ion Barbu, directorul societăţii Verona, a menţionat că etichetele care au fost lipite pe ambalajele cornurilor nu sunt cele finale. „Marţi seară vor veni etichetele colorate, care vor însoţi cornurile. Am demonstrat că nu am făcut-o cu rea-credinţă. Până vor sosi cele bune, am confecţionat noi etichete, pentru a nu se crea probleme“, a declarat Ion Barbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS