24.3 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăzboi pe chioşcurile din gară

Război pe chioşcurile din gară

Chioşcurile din Piaţa Gării, situate pe peroanele staţiilor de autobuz, vor dispărea. Din cauza lucrărilor de modernizare, Primăria Craiova a închis întreaga zonă.

Micii afacerişti cu chioşcuri pe peroanele staţiilor de autobuz din gară au intrat în conflict cu municipalitatea, acuzând că nu li se oferă nici o alternativă. „Având în vedere începerea lucrărilor de modernizare a zonei din Piaţa Gării, cuprinse în Programul de Investiţii al Primăriei Municipiului Craiova pentru anul 2007, vă somăm ca în termen de trei zile, dar nu mai târziu de 30.07.2007, să desfiinţaţi construcţia provizorie situată pe peronul staţiei de călători RAT. Vă reamintim că între dumneavoastră şi autoritatea tutelară nu există relaţii contractuale pentru terenul ocupat de chioşc“, i-a avertizat municipalitatea printr-o somaţie pe patronii de chioşcuri.

Comercianţi evacuaţi

 

Între Primăria Craiova şi societăţile comerciale din zona Pieţei Gării a existat un contract de concesiune pentru terenurile pe care sunt ridicate chioşcurile de aici, pe o durată de zece ani, începând cu 1993 până în 2003. După expirarea termenului, contractul de concesiune asupra terenului nu a fost prelungit. „Am depus mai multe cereri, prin care solicitam prelungirea contractului de concesiune a terenului, dar nu am primit nici un răspuns“, a declarat Adrian Brânduş, reprezentant al societăţii comerciale Alofs SRL, cu punct de lucru în Piaţa Gării.

În timp ce unii comercianţi au strâns marfa şi au lăsat chioşcurile vacante, ceilalţi spun că nu vor pleca până la soluţionarea problemei spaţiilor comerciale. „Tot încercăm de o săptămână şi jumătate să vorbim la primărie pentru alt loc, dar ne plimbă de la un birou la altul. Nu am ajuns la o soluţie. Singurul lor răspuns este să plecăm. Aici nu suntem cu plăsuţa, nu suntem la târg, să ne ridicăm şi să plecăm. Aici am făcut nişte investiţii, am băgat nişte bani în chioşcurile acestea, după cum ne-a spus primăria. Noi acum ce să facem?“, întreabă Adrian Brânduş. În replică, Gheorghe Daici, şeful Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Craiova, a declarat: „Primăria are un proiect de modernizare a zonei din Piaţa Gării pentru care a obţinut şi autorizaţia de construire. Cei care au chioşcuri acolo degeaba depun cereri de prelungire a contractelor de concesiune expirate încă din 2004. Mâine (astăzi – n.r) vom merge şi îi vom evacua“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII