24.3 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitorul tinerilor in Europa, informare si oportunitati

Viitorul tinerilor in Europa, informare si oportunitati

Viitorul tinerilor in Europa este primul program local de informare adresat tinerilor privind aderarea la Uniunea Europeana si impactul asupra societatii românesti actuale.


Asociatia pentru Integrare Europeana (AIE) QUIZ, in parteneriat cu Muzeul Olteniei si Directia Judeteana pentru Tineret Dolj, a organizat acest proiect in perioada 9-22 decembrie. Seria de conferinte se adreseaza tinerilor dornici sa afle despre oportunitatile pe care le pot valorifica dupa aderare si s-a bucurat de participarea unor traineri cadre universitare, consultanti, personalitati ale vietii publice, precum Daniel Daianu, Ovidiu Vaida (prof. univ. la Universitatea Babes-Bolyai), Loredana Nita (consilier de Integrare la Prefectura Dolj) sau Cristian Pârvulescu (presedintele Asociatiei Pro Democratia). „In Craiova nu s-au desfasurat pâna acum seminarii interactive pentru informarea tinerilor despre ceea ce inseamna aderarea la Uniunea Europeana, iar ideea noastra a fost sa explicam mecanismul deciziei la nivelul institutiilor europene, politici monetare, vamale, politica sociala si de coeziune si sa facem o prezentare a oportunitatilor de studiu si de munca dupa 1 ianuarie 2007“, a precizat Camelia Olteanu, presedinte al AIE-QUIZ.


Planuri de viitor


Proiectele AIE-QUIZ pentru anul 2007 includ un târg de joburi pentru tineri, cu prezentarea si participarea unor companii locale si nationale, precum si intermedierea unor stagii de pregatire prin punerea la dispozitie a unei baze de date cu firme de recrutare si training. De asemenea, vor include in activitatea anului urmator editarea unui ghid de cariera, care sa cuprinda informatii despre cum sa te prezinti la un interviu pentru angajare, cum sa realizezi un CV sau o scrisoare de intentie. Mai multe informatii despre programul Viitorul tinerilor in Europa, precum si despre alte proiecte si obiective vor fi disponibile pe pagina de internet a asociatiei, www.aie-quiz.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS