15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGunoiul de lânga scoli dispare

Gunoiul de lânga scoli dispare

Elevii si prescolarii din Craiovita vor scapa de mirosul gunoaielor de pe platformele autorizate de Primaria Craiova, dupa ce proiectul „Fii vocea cartierului tau!“ le-a permis locuitorilor cartierului sa atace la unison subiectul.


Situatia disperata a craiovenilor care-si duc copiii la Scoala nr. 32 sau la Gradinita nr. 52 din cartierul Craiovita, unitati vecine cu mizeria, câinii comunitari si carutele, din pricina ca autoritatile au permis amplasarea unor rampe de gunoi in apropierea lor, a convins primaria sa adopte unele masuri. Primarul Antonie Solomon a declarat atunci ca o echipa a primariei va verifica si va lua masuri, lucru care s-a si intâmplat. Intelegând insa ca interventia mai frecventa a operatorilor din salubritate, provocata in general de sesizari sau dezbateri, nu rezolva problema, administratia a decis ca platformele de gunoi sa fie mutate pe vechile amplasamente si numai acolo unde nu se vor gasi in preajma unitatilor de invatamânt. Potrivit sefului Corpului de control al gospodaririi comunale, Dan Dobrescu, amenajarile de salubrizare de la Scoala nr. 32 si de la Gradinita nr. 52 din Craiovita vor disparea cel mai târziu la inceputul anului viitor. „Exista proiecte mai vechi aprobate de Primaria Craiova in care rampele de gunoi s-au aflat in alte zone decât lânga scoli sau gradinite. Asociatiile de proprietari si operatorii de salubritate au solicitat de-a lungul timpului alte puncte, din diverse motive. S-a dovedit insa ca aceste asociatii nu s-au ingrijit si de mentinerea curateniei in exteriorul acestor rampe si, din aceasta cauza si coroborat cu notificarile de retrocedare pe Legea nr. 10, municipalitatea a hotarât sa le desfiinteze“, a spus Dobrescu.


Amenzi justificate


Seful Corpului de control al gospodaririi comunale, Dan Dobrescu, sustine ca rezolvarea „la ordin“ a sesizarilor are efect de scurta durata, dovada fiind amenzile pe care asociatiile de proprietari le primesc pentru neimplicare.


„Lumea este nemultumita nu atât de asezarea rampelor, cât de faptul ca in preajma lor se strâng gramezi de gunoaie. Noi le-am pus in vedere asociatiilor de nenumarate ori ca sunt obligate sa le ceara oficial, contra cost, operatorilor sa ridice si aceste gunoaie, lucru pe care de obicei nu-l fac. In final, am recurs la amenzi“, a declarat Dan Dobrescu. El a precizat ca, in 2006, in zonele afectate de mizerie din Craiovita le-au fost aplicate sefilor de asociatii 13 amenzi a câte zece milioane de lei fiecare pentru ca nu s-au ingrijit de curatenie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS