18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii isi prezinta programele de voluntariat

Tinerii isi prezinta programele de voluntariat

Organizatiile de tineret din judetul Hunedoara si-au prezentat la salonul EXPO SAT, deschis ieri la Petrosani, proiectele si programele de voluntariat pe care le au in derulare, in speranta ca ii vor atrage pe tineri ca voluntari. Fie ca a fost vorba despre organizatii cu profil cultural, turistic, ecologisti, studenti, artisti, viitori politicieni inrolati in diferite structuri politice, români sau de alte nationalitati, toti au tinut sa fie cunoscuti in cadrului unui târg de oferte, in urma caruia spera sa se grupeze si sa colaboreze in proiecte comune.


La intâlnire au participat noua organizatii de tineri din Valea Jiului, dar si din alte orase ale judetului Hunedoara, care considera ca „dau tonul vietii sociale, in economie, filosofie, religie si in toate celelalte domenii“, oameni pasionati care „ard“ pentru un ideal, dau culoarea si directia specifice unei generatii.


Directorul Directiei Judetene pentru Tineret Hunedoara, Lorincz Szell, declara ca obiectivul acestei actiuni este acela de a-i sensibiliza pe tineri sa se implice in munca de voluntariat. „De regula, majoritatea tinerilor, când vin, prima data intreaba ce câstiga daca se implica in activitatea respectiva. Daca ii faci sa se simta utili pentru comunitate, iar liderul organizatiei este o persoana creativa, atunci reusesti sa-i atragi in activitati de voluntariat“, a declarat Lorincz. Expozitia Structurilor Asociative de si pentru Tineret EXPO SAT este la a treia editie si este organizata pentru prima data in Valea Jiului, dupa ce editiile precedente au avut loc in Deva si Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS