18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuldozere contra parcari

Buldozere contra parcari

Parcarea cu plata de la Mercur a fost ieri rasa de pe fata pamântului, dupa ce primaria a decis ca e timpul sa o foloseasca pentru lucrari de utilitate publica. In acest timp, administratorul SC CRONOS IMPEX SRL sustine ca decizia edililor locali nu este tocmai legala.


Scandalul dintre Primaria Craiova si SC Cronos Impex SRL a luat amploare, dupa ce ieri edilii locali au decis sa dezafecteze ultimii metri patrati din parcarea de la Mercur. Dupa ce timp de mai multe saptamâni, reprezentantii municipalitatii si administratorul parcarilor cu plata au stat la masa negocierilor si au ajuns la un compromis, in sedinta consiliului local de joi, consilierii nu au vrut sa aprobe intelegerea dintre cele doua parti. Acestia nu au vrut sa isi dea acceptul pentru proiectul de hotarâre de la punctul 6, hotarând sa il retraga de pe ordinea de zi. Consilierii au sustinut ca nici nu vor sa auda de ultima „inginerie“ a primarului, care nu a dorit sa ii consulte si pe ei inainte de a bate palma cu Mohamed Al Orfahli. Membrii CL au promis ca il vor introduce pe ordinea de zi a sedintei extraordinare din 6 iulie, pâna atunci exprimându-si si ei parerile in legatura cu modificarea contractului de asociere.


Ramas cu buza umflata si tradat de consilieri, pentru a nu primi reprosuri din partea constructorului care realizeaza modernizarea centrului Baniei, primarul a decis sa ia buldozerele si sa intre in parcarea de la Mercur. Pentru a nu mai repeta evenimentul din 27 mai, când a ocupat jumatate din spatiul exploatat de firma lui Orfahli, dupa certuri repetate cu angajatii acestuia, Solomon a chemat Politia Comunitara. In jurul orei 7.30, mai multe utilaje au intrat in parcarea Cronos de lânga Mercur si au inceput lucrarile de excavare, spre disperarea angajatilor de la CRONOS. In acest mod, telenovela parcarilor, ce parea a se fi incheiat prin semnarea ultimului acord intre Solomon si Al Orfahli, a fost reluata in forta si miroase din nou a instanta.


Cronos a ramas fara parcare


In timp ce reprezentantii primariei supravegheau atent preluarea parcarii, Al Orfahli nu dorea sa accepte cu nici un pret ca va ramâne fara alta sursa de venit. Acesta sustine ca interventia autoritatilor nu este legala, din moment ce protocolul nu a fost parafat de consilierii locali.


„Nu aveau nici un drept. Au venit de dimineata cu vreo 50 de politisti comunitari si au intrat cu buldozerele in parcare. Ne-au spus ca aveau ordine de la Solomon si ca nu au ce sa faca. Ar fi trebuit insa sa faca asta abia dupa ce ne ofereau alta parcare. In plus, nu stiu cine va plati investitia din parcare, care s-a dus“, a spus Al Orfahli.


Precizam ca, potrivit ultimei intelegeri dintre Al Orfahli si Primaria Craiova neaprobate de consilieri se prevedea ca, in cazul in care orice parcare inchisa va fi afectata de o utilitate publica, cum este cazul celei de la Mercur, autoritatea locala isi asuma doua obligatii. Municipalitatea era obligata inainte de dezafectarea parcarii sa-i predea lui Al Orfahli alta corespunzatoare ca volum si trafic, iar in cazul in care pe acelasi amplasament se realizeaza o noua parcare, dupa finalizarea lucrarilor, municipalitatea se obliga sa o dea spre exploatare tot catre SC Cronos Impex SRL.


Pe de alta parte, reprezentantii primariei nu au dorit sa comenteze evenimentul de ieri-dimineata.


„S-au dus acolo angajatii nostri, in frunte cu cei de la Serviciul de Investitii. Am inteles insa ca nu au fost probleme“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. La rândul sau, directorul Politiei Comunitare, Constantin Petrescu, a precizat ca subordonatii sai se aflau ieri dupa-amiaza in fosta parcare, insa doar pentru a fluidiza traficul din zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU