20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvas avertizeaza Rodipet

Avas avertizeaza Rodipet

Pe 1 mai 2006, intre difuzorul de presa Rodipet si editorul publicatiei Saptamâna financiara a aparut un diferend public, vizând nedistribuirea publicatiei care, in respectivul numar, continea o investigatie jurnalistica privindu-l pe proprietarul Rodipet, Hassan Awdi.


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) impreuna cu Clubul Român de Presa (CRP) au constatat ca a avut loc o grava abatere de la procedura normala privind distributia si o incalcare a protocolului semnat de cumparatorul Rodipet cu CRP, protocol care este parte din contractul de privatizare. Cele doua institutii au constatat faptul ca in escaladarea acestui conflict reprezentantii Rodipet au incercat sa rezolve un diferend comercial printr-o presiune editoriala.


Razvan Orasanu, presedintele AVAS, a avut pe 22 iunie o intâlnire cu membri ai Consiliului de Onoare al CRP, pentru a discuta modalitatea de tratare a acestei situatii. Presedintele AVAS a prezentat contextul in care se va lua decizia, compania Rodipet având conturile blocate si grave probleme financiare, pe care orice sanctiune financiara la acest moment le-ar agrava, in detrimentul editorilor si al angajatilor companiei de difuzare. De asemenea, presedintele AVAS a mentionat ca, in termenii contractului de privatizare, nu se poate, in acest moment, rezilia contractul. Fata de acest context, solutia este transmiterea de AVAS catre Rodipet a unui avertisment contractual, care va avertiza Rodipet ca „in cazul in care vom constata o a doua abatere de la prevederile acestui contract, prin obstructionarea de la difuzare a unei publicatii, proprietarul Rodipet se poate astepta la sanctiuni contractuale din partea Autoritatii, constând in plata unei penalitati de pâna la 60% din pretul pachetului de actiuni, ceea ce inseamna 1.359.968.610 ROL“.


Discutiile pe care presedintele AVAS le-a purtat cu reprezentantii CRP s-au referit si la viabilitatea actualului management al Rodipet, având in vedere problemele generate de intârzierile la plata pe care societatea le are fata de trusturile de presa. CRP a prezentat cazuri concrete de acest fel, iar presedintele AVAS a promis ca, impreuna cu reprezentantii CRP, se va implica in rezolvarea problemelor aparute, pentru ca prevederile contractului de privatizare sa fie indeplinite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS