18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlujbe pentru femeile cu studii medii

Slujbe pentru femeile cu studii medii

Tinere, studente, dar si persoane trecute de 45 de ani au incercat sa isi gaseasca un serviciu la bursa locurilor de munca organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca la nivelul fiecarui judet. In urma campaniei initiate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj, 39 de angajatori au fost de acord sa isi prezinte ofertele in cadrul bursei. ieri insa, doar 28 de agenti economici s-au prezentat cu un stand la Casa Studentilor, oferta acestora axindu-se pe meserii precum cea de confectionera, agent asigurari sau agent turism. In speranta ca vor avea sansa unui post bine platit, femeile au venit inca de la primele ore ale diminetii. „M-am inscris pentru un interviu la o firma de confectii. Am 28 de ani, insa am absolvit doar liceul si nu am acces la un loc de munca bine platit. Ma multumesc cu trei, patru milioane de lei, ca sa imi pot creste copilul. Femeile ca mine si-ar gasi poate un serviciu, dar femeile cu carte nici nu au ce alege de aici. Sora mea a terminat facultatea de matematica si ei ar fi vrut sa o angajeze ca femeie de serviciu sau vinzatoare“, a spus Ileana Cristescu, somera.


Pentru a-i stimula pe angajatori, inspectorii AJOFM au postat si afise cu avantajele oferite de stat pe baza Legii nr. 76/2002. Sutele de solicitante au ramas uimite cind au aflat de inlesnirile acordate angajatorilor care incadreaza in munca persoane peste 45 de ani, absolventi sau persoane cu handicap. Ieri, aproximativ 1.350 de persoane au trecut pragul Casei Studentilor, dintre acestea doar 108 fiind selectate in vederea angajarii. „Interesul pentru prima bursa a fost destul de mare. Patronii au venit cu oferte serioase, pina acum fiind angajate 56 de persoane care incepind de luni trebuie sa se prezinte la lucru. Cele mai multe locuri de munca au fost pentru agenti asigurari – zece, in timp ce la polul opus s-au situat cele de economist, programator sau consilier juridic, pentru fiecare fiind angajata cite o persoana. Speram insa ca la bursa generala sa avem o participare mai mare, tinind cont de aria de acoperire“, a declarat Catalin Dumitrescu, purtator de cuvint al AJOFM Dolj.


Daca viitoarele angajate nu au fost prea incintate de ofertele cu care i-au intimpinat patronii, acestia au avut insa de lucru pina la ora 14.00, cind s-a inchis editia bursei din acest an. Printre firmele participante la bursa s-a numarat si Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“, care avea nevoie de instrumentist vioara, solist vocal si secretar muzical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS