18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaidanezii au intrat in vizorul autoritatilor locale

Maidanezii au intrat in vizorul autoritatilor locale

Problemele provocate de maidanezi ar putea lua sfirsit daca reprezentantii municipalitatii vor decide sa reorganizeze activitatea de ecarisaj. In prezent, cei care se ocupa cu prinderea ciinilor fara stapini sint angajatii Serviciului Public de Salubritate. Conform declaratiilor primarului Antonie Solomon, se urmareste sa se elaboreze cit mai curind o hotarire prin care sa se aplice amenzi usturatoare persoanelor care adopta astfel de ciini, dupa care ii lasa liberi.


Nu se cunoaste insa termenul la care reprezentantii autoritatilor locale vor pune in practica aceasta idee. Craiovenii se pling de numarul mare al ciinilor vagabonzi. „In fiecare luna avem o statistica despre numarul acestor animale. Angajatii nostri intervin de cite ori este nevoie. Numarul ciinilor, spre deosebire de anul trecut, nu a inregistrat o crestere prea mare. Daca animalele prinse sint sanatoase, trebuie castrate, iar in cazul in care sufera de vreo boala, ar fi nevoie de eutanasiere. Ideea de a oferi o rasplata pentru cei care ii prind nu a avut succes in alte orase si cred canici la noi nu ar avea efectul scontat. Intr-un anumit oras, ca urmare a acestei decizii, au inceput sa dispara ciinii din curtile oamenilor“, a mentionat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate.


Craiovenii care au probleme cu maidanezii pot depune la asociatia de proprietari de care apartin o cerere scrisa sau pot comunica verbal acest lucru. La rindul lor, asociatiile sesizeaza Serviciul, care va trece la actiune. Nu de putine ori, cei care trebuie sa prinda ciinii au fost agresati de iubitorii de animale, iar munca lor a fost ingreunata.


Craiovenii sint in continuare agresati de maidanezi


„Un maidanez care se afla in custodia noastra si este adoptat va avea toate drepturile pe care le detine un ciine de rasa. Beneficiaza de carnet de sanatate, iar noul stapin este obligat sa ii faca toate vaccinurile necesare. In prezent, nu avem insa nici o reglementare pe baza careia sa ii sanctionam pe stapinii care isi abandoneaza ciinii. Am avut si cazuri in care craiovenii au adoptat mai multi ciini, creind acolo unde locuiesc probleme din cauza zgomotului provocat“, a incheiat Ciobanu. Pina cind se va adopta o noua reglementare in acest domeniu, cei care au de suferit sint tot craiovenii care intra in contact cu aceste animale.


„Locuiesc in Craiovita, iar la blocul de linga mine e o haita de patru, cinci ciini. Trebuie sa ocolim vreo doua blocuri ca sa putem intra in casa. Problema este ca de acei ciini are grija o vecina, iar daca incercam sa protestam ne injura. Am inteles ca au venit acum citeva luni hingherii sa ii ia, dar ea s-a purtat urit cu oamenii aceia, gonind ciinii ca sa nu ii prinda. Eu nu am avut nici un incident, dar fetita unei prietene a fost muscata, insa nimeni nu a fost sanctionat. Sa speram ca aceia care ne conduc se vor trezi la realitate cit mai curind“, a povestit Laura Plenea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU