10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Carder“ craiovean, prezentat drept terorist în India

„Carder“ craiovean, prezentat drept terorist în India

Autorităţile indiene au anunţat reţinerea unui craiovean de 47 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de terorism cibernetic. Alături de craioveanul de 47 de ani a fost reţinut şi un bărbat de 28 de ani, din Galaţi. Săptămâna trecută, poliţiştii din Hyderabad, India, i-au adus în faţa presei pe cei doi români, care aveau cagule pe cap. Alţi doi craioveni, acuzaţi de comiterea de infracţiuni informatice, sunt căutaţi din 2016 de autorităţile indiene.

Doi cetăţeni români, un craiovean şi un gălăţean, au fost prezentați drept teroriști în India, după ce au fost prinși montând dispozitive de skimming pe bancomate din oraşul Hyderabad.
Polițiştii indieni i-au scos pe cei doi într-o conferinţă de presă, cu feţele acoperite cu cagule. Potrivit presei din India, cei doi români au fost arestaţi sub acuzaţia de terorism cibernetic.

Unul dintre arestaţi este craioveanul, Diniţă Virgil Sorinel, de 47 de ani, mecanic auto. Al doilea este George Christian, de 28 de ani, un parchetar din Galaţi, potrivit siasat.com.
Poliţiştii indieni au explicat că cercetările în acest caz au fost începute după ce reprezentanţii Băncii de Stat din India (SBI) au anunţat că au găsit un dispozitiv suspect montat pe un bancomat din Hyderabad.

Identificaţi după imaginile surprinse de camerele video

În urma verificării imaginilor surprinse de camerele video ale bancomatului în cauză, anchetatorii au identificat doi bărbați. În zilele de 12 şi 14 octombrie, cei doi ar fi montat pe bancomat aparatură pentru copierea datelor cardurilor bancare. Cei doi români au fost prinşi de poliţişti în apropierea aceluiaşi bancomat.

Suspecţii sunt acuzaţi că, în cursul lunii octombrie, au montat aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit pe mai multe bancomate din Hyderabad, Uppal sau Mehdipatnam.
Presa din India mai informează că datele furate de cei doi români au fost trimise în ţară, unui anume „Cristi“.

„Cei doi au mărturisit că au venit în India la indicaţiile lui Cristi, un alt cetățean român. După ce a furat datele, Sorinel i le-a trimis lui Cristi de la laptopul său. Sorinel a mai spus că mai mulți români au venit în India și s-au răspândit în țară pentru a comite infracțiuni similare“ mai notează siasat.com. Prejudiciul produs de cei doi români nu a fost încă stabilit de autorităţile indiene.

Arestat în SUA pentru infracţiuni asemănătoare

În vara anului 2017, poliţiştii din Ardmore, Oklahoma, anunţau reţinerea a doi români – Virgil Diniţă şi Nicolae Căţel. Cei doi au fost acuzaţi că ar fi instalat aparatură de skimming pe un bancomat din Ardmore.
Poliţiştii din Ardmore au precizat atunci că cei doi făceau parte dintr-o grupare care acţiona în Dallas și Oklahoma City.

În vara anului 2017, poliţiştii din Ardmore, Oklahoma, anunţau reţinerea a doi români

În maşina cu care se deplasau cei doi, poliția a găsit 4.000 de dolari, dar şi mai multe carduri falsificate. Potrivit locatorinmate.com, Diniţă a fost eliberat dintr-o închisoare din Adams County în aprilie, anul acesta.

Indienii caută doi craioveni acuzaţi de infracţiuni informatice

În urmă cu trei ani, Gazata de Sud prezenta cazul a doi craioveni, daţi în urmărire de autorităţile din India. Alături de cei doi craioveni a mai fost pus sub acuzare un bucureştean şi un bărbat din Reşiţa.

Doi dintre cei căutaţi de autorităţile din India sunt din Craiova.

Cei patru au fost acuzaţi că au montat aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit pe bancomate din Thiruvananthapuram. Ca mod de operare, anchetatorii au reținut că suspecții au intrat în India în baza unor vize de turist. S-au cazat la hoteluri diferite din Thiruvananthapuram, după care au montat dispozitive pentru copierea datelor cardurilor de credit pe mai multe bancomate din oraș. Odată copiate, datele erau transmise în Bulgaria pentru a fi decriptate. Mai departe, datele erau rescrise pe alte carduri, iar cu acestea se făceau retrageri frauduloase din conturile victimelor. Cele mai multe retrageri au fost făcute de la diverse bancomate din Mumbai, India. În prezent, cei patru suspecţi sunt căutaţi prin Interpol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS