14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi craioveni, căutați de indieni

Doi craioveni, căutați de indieni

Gabriel Marian Ilie, unul dintre suspecți, a fost arestat în India în cursul lunii august (FOTO: deccanchronicle.com)
Gabriel Marian Ilie, unul dintre suspecți, a fost arestat în India în cursul lunii august (FOTO: deccanchronicle.com)

Autoritățile indiene au anunțat că sunt în căutarea a doi craioveni, acuzați că au montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor de credit pe bancomate din orașul Thiruvananthapuram, capitala statului Kerala din sudul Indiei. Ancheta în acest caz a început în august, după ce autoritățile din Mumbai au arestat un român care acționa împreună cu cei doi craioveni și alţi doi bărbaţi.

Potrivit unui document al Interpol, autoritățile indiene caută doi craioveni și alţi doi bărbaţi, toți fiind suspectați că au montat aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit pe bancomate din Thiruvananthapuram. Aceștia sunt Victor Cristian Constantin, de 26 de ani, Bogdan Florian Floreci, de 24 de ani, ambii din Craiova, Mircea Onea Popescu, de 30 de ani, din Bucureşti, și Florin Ioan, de 27 de ani, din Reșița.

Ca mod de operare, anchetatorii au reținut că suspecții au intrat în India în baza unor vize de turist. S-au cazat la hoteluri diferite din Thiruvananthapuram, după care au montat dispozitive pentru copierea datelor cardurilor de credit pe mai multe bancomate din oraș. Odată copiate, datele erau transmise în Bulgaria pentru a fi decriptate. Mai departe, datele erau rescrise pe alte carduri, iar cu acestea se făceau retrageri frauduloase din conturile victimelor. Cele mai multe retrageri au fost făcute de la diverse bancomate din Mumbai, India.

Craiovean pe lista persoanelor căutate prin Interpol

Autoritățile indiene au mai precizat că vor apela la Interpol pentru prinderea suspecților, care ar fi plecat din India imediat după arestarea lui Gabriel Marian Ilie. Pe lista persoanelor urmărite prin Interpol apare, deocamdată, numai craioveanul Bogdan Florian Floreci. Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că, până în acest moment, autoritățile indiene nu au solicitat informații despre craiovenii căutați.

floreci interpol

La începutul lunii august, anchetatorii estimau că, în numai 10 zile, grupul de români a obținut datele cardurilor bancare a aproximativ 300 de cetățeni indieni.
Tot în august, poliția indiană a anunțat că a arestat un cetățean român suspectat de furturi prin clonarea unor carduri bancare în sudul Indiei, dar și că face eforturi pentru capturarea altor suspecți. Este vorba de Gabriel Marian Ilie, de 27 de ani, care a fost reținut în Mumbai, de unde fuseseră făcute de altfel cele mai multe retrageri din conturile victimelor.
După analiza imaginilor camerelor de supraveghere montate în apropierea ATM-urilor, anchetatorii indieni au reușit să identifice toți suspecții, care fuseseră filmați când montau aparatură pe bancomate. ”Cu aceste dispozitive au fost scanate datele conturilor bancare și codurile PIN ale persoanelor care au mers la ATM-uri pentru a retrage bani. Apoi, ei au folosit datele respective pentru a realiza carduri false în vederea retragerii de bani din Mumbai și New Delhi”, a explicat un reprezentant al poliției indiene, citat de xinhuanet.com.

„Carderii“ craioveni au ajuns în toate colțurile lumii

De-a lungul timpului, „carderii“ din Craiova au acționat în mai multe țări europene, dar și în unele mai îndepărtate.
De exemplu, în dosarul în care au pus sub acuzare 18 inculpați, printre care s-au numărat Iustin Covei, Florin Dirivan, zis Fulgerică, sau Ionel Călin, zis Nixon, procurorii au reținut că aceștia acționau în Spania, Franţa și Elveţia, dar și în Australia, Cipru sau Iordania.
Cei 18 inculpați au fost condamnați definitiv în martie 2015. În ultimii ani, mai mulți craioveni au fost prinși și puși sub acuzare în SUA, iar până în prezent cei mai mulți au fost condamnați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS