20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAtât de aproape! România a ratat la limită un rezultat mare cu Muntenegru

Atât de aproape! România a ratat la limită un rezultat mare cu Muntenegru

România a pierdut miercuri dimineață al doilea joc în grupa C de la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele au cedat cu scorul de 26-27 în fața reprezentativei Muntenegrului, după ce au avut o șansă foarte mare de a obține victoria. Partida a contat pentru etapa a 4-a din grupe.

România a reușit o primă repriză foarte bună, chiar dacă muntenegrencele s-au desprins la 2-0 după doar două minute. Tricolorele au revenit, în special datorită Cristinei Neagu și au echilibrat meciul. S-a mers aproape cap la cap în primele 30 de minute, mereu cu România în avantaj. La scorul de 8-6 în favoarea jucătoarelor lui Tomas Ryde, Muntenegru a primit două eliminări de două minute. Acela ar fi trebuit să fie momentul cheie al primei părți, dar și în aceste condiții au reușit să rămână aproape. Mai mult de atât, înainte de ultimul fluier al primei părți, au revenit la un singur gol pe tabelă, 11-12.

Greșelile personale au făcut diferența

În repriza secundă s-a menținut diferența de 3-4 goluri în favoarea României până în minutul 40. În acel moment, s-a produs ceva în jocul naționalei lui Tomas Ryde, iar Muntenegru a fost de neoprit. Greșelile multe pe faza defensivă și pasele hazardate în atac au făcut ca muntenegrencele să înscrie de șapte ori consecutiv și să se distanțeze pe tabelă. În ultimele 10 minute, România și-a mai revenit, dar prea târziu ca să mai obțină ceva din acest joc. S-a încheiat 27-26 pentru Muntenegru, care și-a asigurat calificarea în faza următoare a competiției. De partea cealaltă, România este obligată să învingă Ungaria în ultimul meci al grupei C pentru a se califica în grupele principale de la Campionatul Mondial.

România: Dedu, Dumanska, Ciucă, Udriștoiu (3), Pristăviță, Neagu (11), Perianu (4), Pintea (2), Florică, Dache (4), Polocoser, Ostase, Seraficeanu, Zamfirescu, Iuganu (2), Vizitiu. Antrenor: Tomas Ryde.

În alt meci al grupei, Spania a trecut lejer de Kazakhstan, scor 43-16. Meciul dintre Ungaria și Senegal va începe la ora 12.00.

Clasament: 1. Spania 8 (132:77), 2. Muntenegru 8 (111:96), 3. România 4 (93:102), 4. Ungaria 2 (88:69), 5. Senegal 0 (69:87), 6. Kazahstan 0 (72:134).

În ultimul meci al grupei C, România se va duela decisiv cu Ungaria, pentru un loc în grupele principale. Meciul va avea loc vineri, de la ora 12.00.

Citește și: Piţurcă exclude să piardă vreun punct cu Botoşaniul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS