31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBölöni si-a intrat in pâine la AS Monaco

Bölöni si-a intrat in pâine la AS Monaco

Fostul selectioner al României a explicat de ce a plecat de la Rennes si ce obiectiv are cu gruparea din Principat.


Numit oficial in postul de antrenor al gruparii AS Monaco, Ladislau Bölöni (foto), care a semnat miercuri un contract pe doua sezoane cu formatia din Principat, a explicat de ce a decis sa paraseasca pe Rennes, echipa pe care a pregatit-o in ultimele trei sezoane si cu care mai avea un an de contract. Tehnicianul român a acuzat presiunea la care era supus uneori de oficialii clubului breton, cu care a ajuns anul trecut in grupele Cupei UEFA, dar si faptul ca nu i s-a propus prelungirea acordului.


In cadrul unei intrevederi cu jurnalistii din Rennes, Bölöni a precizat insa ca nu este dezamagit de conducerea fostei sale echipe, desi in sezonul 2005/2006 s-a aflat de mai multe ori in situatia de a lucra sub presiunea unui ultimatum. „Principalul motiv pentru care am decis sa plec a fost acela ca nu am primit nici o oferta din partea conducerii clubului. In ultimul sezon – unul foarte dificil din punct de vedere sportiv – am lucrat sub amenintarea unui ultimatum, dar nu sunt dezamagit de oficialii de la Rennes. Doar am prezentat realitatea. Sunt mândru sa fiu contactat de Monaco!“, a afirmat Ladislau Bölöni.


Antrenorul român s-a aflat de doua ori in pericol sa fie demis de la conducerea tehnica a formatiei Rennes, dupa un debut foarte slab in campionat (16 goluri primite in primele cinci etape si o singura victorie, 3-2 cu Olympique Marseille) si dupa o alta serie de cinci infrângeri consecutive in retur.


La a treia echipa in Hexagon


La Rennes, Bölöni a reusit insa si foarte multe lucruri bune. Sezonul trecut a dus echipa in cupele europene, iar in campionatul recent incheiat a ratat in ultimele minute o prezenta in Cupa UEFA, dupa o remiza cu Lille (2-2), care a aruncat echipa pe locul sapte, desi avea sanse sa prinda chiar ultimul loc de Liga Campionilor. Bretonii au reusit insa câteva victorii extraordinare, cum ar fi cea de pe terenul campioanei Lyon, care i-au deschis tehnicianului român drumul spre Monaco. Fosta finalista a Ligii Campionilor in 2004, pe când era pregatita de Didier Deschamps, AS Monaco a incheiat sezonul pe locul zece, fapt ce a dus la concedierea italianului Francesco Guidolin.


Ladislau Bölöni a mai tinut sa precizeze ca meritele sale la Rennes nu pot fi negate. „Poate as fi putut sa fac mai multe, dar dati-mi voie sa spun ca nu am nimic sa-mi reprosez. Am spus la un moment dat ca voiam sa marchez istoria echipei Stade Rennais. Cred ca am reusit“, a mentionat fostul selectioner al României, care, la finele sezonului 2004/2005, a calificat pe Rennes in cupele europene, pentru prima oara in istoria clubului.


Potrivit site-ului oficial al gruparii AS Monaco, tehnicianul român, care se afla la a treia echipa in Ligue 1, dupa Nancy si Rennes, va fi prezentat jucatorilor pe 22 iunie, când este programata reluarea pregatirilor formatiei din Principat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS