14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUmilinta, neputinta, resemnare!

Umilinta, neputinta, resemnare!

CM de rugbi

Australia – Romania 90-8

• Au marcat: Flatley (un eseu, 11 transformari si o lovitura de penalizare), Rogers (3 eseuri), Burke (2 eseuri), Larkham (2 eseuri), Mortlock (un eseu), Roff (un eseu), Giteau (un eseu), Tuqiri (un eseu), Smith (un eseu) / Toderasc (un eseu), Tofan (o lovitura de penalizare).

Australia: Mat Rogers – Wendell Sailor, Matt Burke, Elton Flatley, Joe Roff – Stephen Larkham, George Gregan – Phil Waugh, David Lyons, George Smith – Nathan Sharpe, Dan Vickerman – Al Baxter, Brendan Cannon, Bill Young. Rezerve: Jeremy Paul, Ben Darwin, Justin Harrison, Matt Cockbain, Matt Giteau, Stirling Mortlock, Lote Tuqiri.

Romania: Danut Dumbrava – Gabriel Brezoianu, Valentin Maftei, Romeo Gontineac, Cristian Sauan – Ionut Tofan, Lucian Sirbu – Ovidiu Tonita, George Chiriac, Marius Niculai – Cristian Petre, Sorin Socol – Silviu Florea, Razvan Mavrodin, Petrisor Toderasc. Rezerve: Cezar Popescu, Marcel Socaciu, Marian Tudori, Bogdan Tudor, Cristian Podea, Mihai Vioreanu, Ioan Teodorescu.

Nationala de rugbi a Romaniei a pierdut simbata, scor 8-90 (8-38), partida disputata cu selectionata Australiei, in cel de-al doilea meci disputat de „stejari“ in Grupa A a Cupei Mondiale. In precedentele meciuri disputate de cele doua formatii, Australia a invins reprezentativa Argentinei, scor 24-8, in timp ce Romania a pierdut in fata Irlandei, scor 17-45. Romania va intilni miercuri reprezentativa Argentinei, in urmatoarea partida disputata la Cupa Mondiala. In clasamentul grupei A, pe primul loc se afla Australia, cu noua puncte, urmata de Argentina si Irlanda, cu cite cinci puncte. Pe locurile patru si cinci se afla formatiile Namibiei si Romaniei, fara nici un punct acumulat.

Charreyre: „Echipa nu a rezistat fizic“

Selectionerul nationalei de rugbi a Romaniei, Bernard Charreyre, a spus ca in meciul cu Australia jucatorii sai au resimtit fizic efortul depus in partida cu Irlanda. „S-a putut observa ca am intilnit Irlanda in meciul de deschidere si apoi, la doar citeva zile, campioana mondiala, Australia. Echipa nu a rezistat acestor doua formatii si a cazut fizic“, a spus Bernard Charreyre.

Capitanul „stejarilor“, Romeo Gontineac, a mentionat ca echipa noastra a avut mari probleme in aparare. „Daca am fi jucat 40 de minute, am fi putut sa mai marcam doua eseuri. Apararea nu a functionat bine, iar australienii au facut un meci foarte bun. A venit momentul sa ne trezim si sa obtinem un rezultat bun“, a spus Gontineac.

La rindul sau, capitanul „cangurilor“, George Gregan, a spus ca partida cu echipa Romaniei a fost dificila in prima repriza. „A trebuit sa muncim din greu si a fost uneori chiar dificil. Mai ales in prima repriza, cind a trebuit sa ne adaptam jocului fizic al romanilor. Le-am permis sa patrunda, ratind unele placaje. In partea secunda insa ne-am facut jocul nostru si am reusit sa jucam asa cum voiam“, a precizat Gregan.

Presa britanica este ingaduitoare cu romanii

Cotidianul britanic The Sun a scris ca rezultatul inregistrat de Australia in meciul cu Romania reprezinta cea mai mare diferenta de scor inregistrata la aceasta editie a competitiei mondiale. „In ciuda scorului, Australia a fost supusa presiunii in meciul cu Romania. In prima repriza, australienii au gresit de prea multe ori, romanii reusind pentru moment sa faca fata adversarilor lor“, a scris The Sun. Cotidianul citat a precizat ca europenii au meritat eseul marcat de Petrisor Toderasc, primul reusit de Romania intr-un meci cu Australia, „pentru apararea determinata si linia de atac bine structurata din prima parte a jocului“.

Pe pagina electronica a BBC se noteaza ca Romania nu a putut sa raspunda unei echipe a Australiei, care a reusit 13 eseuri, stabilind cea mai mare diferenta de scor de la acest campionat. „Australienii si-au lasat adversarii nu invinsi, ci loviti, intr-o noapte memorabila pentru ei“, a scris BBC.

Flatley a marcat in secunda 18

Jucatorul australian Elton Flatley a marcat simbata, in secunda 18 a partidei cu reprezentativa Romaniei, cea mai rapida incercare din istoria Cupei Mondiale de rugbi. Pina simbata, recordul era detinut de jucatorul sud-african Joost Van Der Westhuizen, care reusise sa marcheze un eseu in secunda 66 a partidei cu formatia Uruguayului, disputata in urma cu o saptamina.

Pina la editia din 1999 a Cupei Mondiale, momentul marcarii unui eseu era exprimat doar in minute, secunda in care se inscria nefiind luata in considerare. Potrivit statisticii oficiale, inaugurate in urma cu patru ani, inaintea actualei editii a CM, cel mai rapid eseu ii apartinea australianului Tim Horan, care a marcat tot impotriva reprezentativei Romaniei, in secunda 92 a partidei de la CM-1999.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS