15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițiști de frontieră atacați cu cuțitul. Agresorii prinși cu focuri de avertisment

Polițiști de frontieră atacați cu cuțitul. Agresorii prinși cu focuri de avertisment

Polițiști de frontieră din Timiș au executat, ieri noapte, o acțiune de supraveghere. Ei au prins în flagrant călăuze și un grup de migranți, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția Km 501.

În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor. El a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune. 

Imediat a fost apelat numărul unic de urgență 112 și s-a solicitat un echipaj medical. Polițiștii au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara. În prezent starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Persoanele implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă. Opt migranți au fost retinuți. Se continuă căutarea celorlalte persoane suspecte de călăuzire.

Pentru depistarea acestora, s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune. Totodată, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

În urma activităților desfășurate în sistem integrat, au mai fost descoperiți doi cetățeni străini implicați în activitatea de migrație ilegală.

Este vorba despre:

  • un bărbat din Afganistan, implicat în activitatea de călăuzire,
  • o femeie din Guineea, care făcea parte din grupul de migranți care urma să fie îmbarcat într-un mijloc de transport marfă pentru a ieși ilegal din țară.

Referitor la persoanele reținute , cei 8 cetățeni străini sunt din Nepal, Siria și Congo, iar călăuza din Nepal.

Doi străini implicați în migrația ilegală

În urmă cu puțin timp, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au depistat într-un imobil din municipiul Timișoara doi cetățeni străini, implicați în activitatea de migrației ilegală din cursul nopții. Unul dintre ei este agresorul polițiștilor de frontieră.

Aceștia urmează să fie predați Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Timișoara pentru continuarea cercetărilor.

Pentru reținerea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională s-a acționat în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Aproape 1.000 de fapte ilegale comise la frontierele României într-o săptămână

Poliţiştii de frontieră au constatat 996 fapte ilegale, în perioada 23.04-01.05, săvârşite atât de cetăţeni români şi străini.

Poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în România pentru 235 cetăţeni străini, ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale de intrare în ţară. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost:

  • nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere,
  • nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil.

De asemenea, nu s-a permis ieşirea din ţară pentru 63 de cetăţeni români şi cetăţeni străini, din diferite motive legale.

Din cele 996 de fapte ilegale, 288 au fost infracţiuni şi 708 contravenţii.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 374.860 lei. Au fost ridicate bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 3.381.450 de lei.

Citește și: (VIDEO) Biden: „Ordinea trebuie să prevaleze”, după ce tabăra de protest UCLA a fost eliberată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS