15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Biden: „Ordinea trebuie să prevaleze”, după ce tabăra de protest UCLA a fost eliberată

(VIDEO) Biden: „Ordinea trebuie să prevaleze”, după ce tabăra de protest UCLA a fost eliberată

-

Președintele american Joe Biden a cerut protestatarilor pro-palestinieni din campusurile universitare să respecte statul de drept.

„Suntem o societate civilă și ordinea trebuie să prevaleze”, a spus Biden de la Casa Albă, în primele sale observații directe despre un val de tulburări studențești.

Poliția a reținut peste 2.000 de persoane la nivel național în ultimele două săptămâni la mitinguri pro-palestiniene, potrivit BBC.

Aceasta include 209 arestări joi dimineața la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA).
Sute de ofițeri îmbrăcați în echipament anti-revoltă s-au mutat în campusul principal al UCLA înainte de zori și au eliberat tabăra pro-palestiniană.

Au încărcat demonstranții în autospecialele de poliție și au dărâmat barierele și corturile improvizate care fuseseră ridicate în campus cu o săptămână în urmă.
Într-o declarație, UCLA a numit tabăra „atât ilegală, cât și o încălcare a politicii. A dus la condiții nesigure în campusul nostru și a afectat capacitatea noastră de a ne îndeplini misiunea.Demonstranții au blocat accesul către sălile de clasă. Pun prea mulți tineri în pericol”.

Adresându-se la protestele la nivel național câteva ore mai târziu, dl Biden a spus: „Nu suntem o națiune autoritară în care reducem oamenii la tăcere sau supprimăm disidența. Dar nici nu suntem o țară fără lege. „Există dreptul de a protesta, dar nu dreptul de a provoca haos. Oamenii au dreptul de a obține o educație, dreptul de a obține o diplomă, dreptul de a traversa campusul în siguranță, fără teama de a fi atacați”.

Citește și: Ziua mondială a libertăţii presei se sărbătorește astăzi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Adolescentă instituționalizată, dată dispărută după ce nu s-a mai...

Secția 6 Poliție Craiova a fost sesizată, vineri, ora...

ȘTIRI GdS