20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotorina a ajuns mai ieftină decât benzina

Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina

Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi din nou prețul motorinei vândute în stațiile proprii, astfel că motorina devine și mai ieftină comparativ cu benzina, potrivit economica.net.

Una dintre stațiile Petrom monitorizate de jurnaliști afișează pe data de 3 mai 2024 un preț al benzinei standard de 7,38 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,31 lei/litrul.

Motorina, mai ieftină decât benzina

Este a cincea ieftinire consecutivă a carburanților și observăm că, după această mișcare de prețuri, motorina devine și mai ieftină decât benzina. Situația este atipică pentru România, care este consumatoare preponderent de motorină, și care a început să se manifeste de la finalul lunii trecute.

Ieftiniri succesive la motorină

Ieftinirea de azi vine după una identică ce a avut loc pe 27 aprilie,  atunci când compania a ieftinit doar motorina. În ziua precedentă, Petrom a redus prețul motorinei cu trei bani pe litru, la fel, fără a umbla la prețul benzinei.

Iar ieftinirea de ieri a venit la trei zile de la precedenta scădere de preț. Atunci, compania petrolieră a redus prețul motorinei patru bani pe litru și a coborât prețul benzinei cu doi bani pe litru.

Cu trei zile înainte de ieftinirea de atunci, a mai avut loc una, când s-a ieftinit doar motorina, cu șase bani pe litru.

CITEȘTE ȘI: Judecătoarea care se droga cot la cot cu interlopii ar putea scăpa de acuzații

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS