26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Minicozonaci cu nucă

Ingrediente

Pentru aluat: 900 g făină; 300 g margarină; 3 ouă; 50 g drojdie; 8 linguri zahăr; 1 cană lapte.

Pentru umplutură: 500 g nuca măcinată; 100 ml lapte; 5 linguri de zahăr; 5 albuşuri de ou; 3 plicuri zahar vaniliat.

Mod de preparare

Pentru aluat, se freacă margarina cu făina, se adaugă ouăle, zaharul şi drojdia dizolvată în puţin lapte cu zahar; se amestecă bine şi se lasă la crescut circa 30 minute.

Între timp, pregătim umplutura.

Cele 5 albuşuri le batem bine, adaugăm zahărul, apoi nuca măcinată pe care o adăugăm treptat, amestecând uşor.

După ce a crescut aluatul, îl frământăm până se omogenizează, îl împărtim în 8 bile pe care le întindem în 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugăm compoziţia cu nucă, se rulează şi se ung cu galbenuş de ou.

Se dau la cuptor pentru circa 40 de minute, se verifică cu scobitoarea dacă este copt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS