17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Borş ardelenesc de curcan

Ingrediente:

  • 800 g piept de curcan
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 – 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă mare
  • 200 g fasole verde
  • 1 ardei gras (roşu)
  • 1 ţelină mică
  • 3 – 4 fire ţelină apio
  • 500 – 600 ml borş
  • 200 g paste tagliatelle
  • 1 legătur ă pătrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan în cubuleţe de 2x2cm. Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe de mărime potrivită.
Într-o oală pentru ciorba cu capacitate de 5 litri, se călesc legumele şi carnea până legumele devin sticloase şi carnea se rumenește pe toate părţile.
Se completează cu 3-4 litri de apă. Se fierbe la foc mediu, spumând des, până carnea şsi legumele sunt aproape făcute.
Se adaugă borş după gust, fasolea verde bine scursă din borcan şi tăiţeii proaspeţi. Se fierbe alte 5-6 minute.
La final se adaugă patrunjelul tocat mărunt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS