6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta zilei: Mâncare de praz cu măsline – de post

Rețeta zilei: Mâncare de praz cu măsline – de post

Ingrediente: 500-600 g praz (doar partea albă), 2 cepe medii, 3 linguri de ulei, sare, piper negru proasăt măcinat, 300 ml suc de roșii gros 300 g roșii proaspete (opărite și decojite), cozi de ceapă verde (opțional), 1 ardei roșu (kapia) (opțional), 150-200 g măsline negre întregi, 1 foaie de dafin , 1-2 căței de usturoi (opțional)

: Într-o tigaie mai adâncă (poate fi și o cratiță) se pun ceapa, prazul și cele 3 linguri bune de ulei. Se presară totul cu sare și se pune tigaia la foc mic-mediu (cu capac). Se călesc ceapa și prazul cam 5 minute, amestecând ocazional. Ele trebuie să devină translucide și cu margini ușor rumenite. Se adaugă în tigaie ardeiul roșu și cozile de ceapă verde și  se amestecă totul. De-acum nu mai e nevoie de capac. Se presară piper negru proaspăt măcinat și se sotează în continuare legumele pentru 2-3 minute. Apoi se pune foaia de dafin.

Se toarnă sucul gros de roșii și se adaugă și o ceșcuță (150 ml) de apă caldă. Dacă vreți o mâncare mai zemoasă puteți adăuga 300 de ml de apă. Tot acum se pun și măslinele negre. Se garnisește cu felii de lămâie la final.

 

Sursa: savoriurbane.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS