20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin24 de ore într-o metropolă europeană

24 de ore într-o metropolă europeană

De cele mai multe ori, dacă ne dorim să vizităm una dintre cele mai apreciate capitale europene şi să cuprindem toate obiectivele turistice importante trebuie să avem la dispoziţie cel puţin trei zile de vacanţă.

Fie că vă aflaţi în tranzit, fie că pur şi simplu aţi hotărât să ieşiţi din ţară „la o cafea“ sau vă aflaţi într-o călătorie de afaceri şi aveţi doar o zi liberă la dispoziţie, conform site-ului turistic lonelyplanet.com, în doar 24 de ore puteţi vizita o metropolă europeană, fără a vă simţi foarte epuizaţi, cuprinzând principalele obiective turistice.

Roma, cetatea eternă

Despre Roma întotdeauna s-a spus că este un muzeu în aer liber, de aceea odată ajunşi acolo este suficient să vă lăsaţi purtaţi de atmosfera medievală a oraşului către piaţete, savurând o cafea espresso la una dintre zecile de terase frumos amenajate.
Dacă sunteţi însă hotărâţi să parcurgeţi un traseu mai complex care să cuprindă principalele obiective turistice este bine să vă înarmaţi cu multă răbdare, o hartă, dar şi haine corespunzătoare pentru a putea intra şi în Catedrale.
 Începeţi cu Piaţa Veneţia, situată în centrul oraşului, aproape la jumătatea traseului, care include principalele obiective turistice. Aici puteţi admira imensul altar închinat Unificării Italiei, Monumentul Victor Emanuel al II-lea.
De aici puteţi parcurge un traseu care să cuprindă vizitarea Dealului Capitoliului, pornind pe Via dei Fori Imperiali, admirând din exterior cel mai mare amfiteatru antic, Colosseumul, terminat în anul 80 e.n. Pentru a intra să vizitaţi două dintre piesele de rezistenţă ale oraşului, Forumul Roman şi Colosseumul, ar trebui să sunaţi cu cel puţin două zile înainte pentru rezervarea biletelor de intrare, evitând astfel statul la coadă, care poate dura ore întregi. Biletul de intrare costă 16,50 euro, iar programul de vizită începe în mod normal la ora 8.30 şi se închieie cu o oră înainte de a apune soarele.
 Odată ce aţi terminat vizita vă puteţi îndrepta către Pantheon, celebrul templu transformat în Biserică care adăposteşte mormintele lui Rafael şi regilor italieni Umberto I şi Victor Emanuel I. Cupola Pantheonului este mai mare decât cea a Bazilicii Sf. Petru, iar până în anul 1960 a fost cea mai mare boltă fără susţinere din lume.
De aici puteţi să vă opriţi la o terasă aflată în Piazza Navona sau Campo de Fiori, sau pur şi simplu puteţi admira în trecere cea mai frumoasă piaţă a Romei, Navona, cu fântânile construite în stil baroc de către Bernini. În Campo dei Fiori până de curând se ţineau târguri în fiecare zi cu flori, fructe şi mâncare, dar astăzi este un loc plin de terase şi cafenele, unde se strâng tinerii, în special localnicii. Este un loc fascinant, de multe ori plin de agitaţie, alteori poate fi locul în care poţi savura în linişte o cafea. Cu toate acestea, poate fi considerat locul în care poţi cu adevărat să-ţi faci o părere despre localnici, să te apropii mai mult de cultura şi stilul lor de viaţă. Din această zonă vă puteţi îndrepta către celebra Fontana di Trevi şi Piazza Spagna.
Ca obiectiv turistic, Fontana di Trevi este un simbol al oraşului atunci când se toarnă un film pe meleagurile romane. Celebrul regizor Fellini a pus în valoare cea mai frumoasă fântână din oraş, în filmul său „La Dolce Vita“. De atunci este omniprezentă în mai toate producţiile cinematografice a căror acţiune se petrece în Roma.
Dacă mai aveţi timp la dispoziţie, treceţi Tibrul pe Ponte Sant Angelo şi admiraţi Castelul Sant Angelo construit prima oară ca mausoleu împăratului Adrian, devenit mai târziu, pe rând, fortăreaţa, închisoarea, şi reşedinţa de vară a Papei. Astăzi este muzeu şi poate fi vizitat  în fiecare zi, exceptând a doua şi a patra zi de marţi din lună.

În Paris, obiectivele turistice sunt răsfirate, aşa că pregătiţi-vă să mergeţi mult pe jos

Capitala Franţei, Paris, necesită mult mai mult timp, asta şi pentru că multe dintre principalele obiective turistice se află la distanţă destul de mare unele de celelalte. Cu toate acestea, se pot organiza câteva trasee care să includă unele dintre ele. Puteţi să începeţi cu o vizită a celebrului centru academic din Paris, Cartierul Latin, situat pe malul stâng al Senei. Aici puteţi admira Pantheonul în apropiere de Universitatea Sorbona şi de Grădinile Luxembourg. Pantheonul a fost ales de regele Clovis şi a fost construit pentru ca acesta să fie înmormântat în el. Acesta poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 -18.00, iar biletul de intrare costă 7 euro.
De aici vă puteţi îndrepta către cartierul Montmartre pentru a vizita Basilica Sacre Coeur, aflată pe cel mai înalt punct din oraş şi închinată inimii sacre a lui Iisus. Dacă tot vă aflaţi în zonă, plimbaţi-vă pe străduţele care conduc către celebrul cabaret Moulin Rouge, construit de Josep Oller în anul 1889. Moulin Rouge se află în apropiere de Montmartre în cartierul roşu al Parisului, numit Pigalle, celebru datorită faptului că aici a luat naştere forma modernă a dansului numit can-can.
Muzeul Luvru şi Grădinile Tuileries necesită timp pentru a le vizita, dar puteţi măcar să admiraţi Palatul Louvre din exterior, ca mai apoi să vă odihniţi câteva minute în celebrele grădini frumos amenajate.
Turnul Eiffel, Champs-Elysées, Arcul de Triumf şi Place de la Concorde pot fi incluse într-un traseu de aproximativ două ore.
Principala atracţie a Parisului, Turnul Eiffel, poate fi văzut din aproape orice punct al oraşului. Din turn veţi avea parte de priveliştea minunată a Parisului văzut de la înălţime, fiind cea mai înaltă construcţie din oraş. Pentru a ajunge în vârf aveţi la dispoziţie două variante: fie luaţi lifturile, fie urcaţi 1.665 de trepte.
Biletele de intrare costă între 4 şi 12 euro folosind liftul, iar pentru urcatul treptelor, biletele de intrare costă între 3 şi 4 euro.
Se spune că, dacă aţi ajuns la Paris, chiar şi pentru o zi, trebuie neapărat să ajungeţi să vizitaţi Turnul Eiffel, Catedrala Nôtre Dame şi să vă plimbaţi pe celebrul bulevard Champs-Elysees. Aşa că nu vă rămâne decât să vă încărcaţi cu multă energie şi răbdare, pentru că, sincer, acestea sunt atuurile cu care trebuie să fiţi înzestraţi pentru a face faţă unei astfel de provocări. Paris, în 24 de ore este aproape imposibil de vizitat. Important este să vă stabiliţi priorităţile şi în funcţie de preferinţele dumneavoastră vă puteţi organiza un tur al principalelor obiective turistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII