36.7 C
Craiova
joi, 20 iunie, 2024

CARROT CAKE

Ingrediente blat cu morcov: 100 gr de ou întreg, 70 gr unt topit, 45 ml ulei vegetal, 175 gr zahăr, 140 gr făină, 2 gr scorţişoară măcinată, coaja rasă de la 1 portocală, 2 gr ghimbir pudră, 4 gr praf de copt, 2 gr bicarbonat de sodiu, 2 gr sare, 200 gr morcov ras, 15 gr fulgi de ovaz

Mod de preparare:

Mixaţi ouăle, untul, uleiul şi zahărul. Adăugaţi şi coaja de portocală şi continuaţi să mixaţi până obţineţi un amestec pufos şi zahărul este dizolvat.
Amestecaţi făina cu restul condimentelor, sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi adăugaţi-le în amestecul de mai sus. Încorporaţi cu o spatulă morcovul ras şi fulgii de ovăz.
Coaceţi aluatul într-un cerc de tort, cu diametrul de 16 cm, pentru 30-40 de minute, la 160 de grade. Verificaţi cu un beţişor ca interiorul sa fie copt şi daca mai este nevoie măriţi timpul de coacere.
Lăsaţi la răcit şi apoi sectionaţi blatul obţinut, pentru a obţine 3 blaturi egale ca înălţime.

Crema de unt cu brânză: 100 gr unt la temperatura camerei, 100 gr zahăr pudră, 225 gr cremă de brânză la temperatura camerei, 5 gr extract de vanilie

Mixaţi untul şi zahărul pudră până devin spumoase şi deschise la culoare.
Între timp, amestecaţi în alt bol, crema de brânză cu extractul de vanilie.
Combinaţi uşor cu o spatulă cele două amestecuri, să nu tăiaţi crema.

Asamblarea tortului

În cercul în care aţi copt tortul, puneţi o hârtie de copt de jur împrejur. Puneţi primul blat, adăugaţi jumătate din crema de unt obţinută. Continuaţi cu al doilea blat, restul de cremă şi terminaţi cu ultimul blat. Lăsaţi la frigider până a doua zi. Îl puteţi consuma aşa, naked cake, sau îl puteţi decora după ce îl scoateţi din formă.

Reţetă oferită de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS