27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Vremea în weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 12 mai 2024. Specialiștii anunță o vreme cu temperaturi apropiate de valorile specifice acestei perioade din an, dar mai mici decât cele de sâmbătă. În unele orașe sunt șanse ridicate de precipitații.

Vremea va deveni în general instabilă și în majoritatea zonelor se va răcori. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi averse însoțite de descărcări electrice în centrul și sudul țării, precum și în zonele montane. Aici, în intervale scurte de timp și prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 15-25 de litri pe metru pătrat. În restul teritoriului se vor semnala doar ploi slabe, notează Observator News.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 3 și 13 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

Prognoza pentru sâmbătă, 11 mai

Astăzi, valorile termice vor fi în creștere în cea mai mare parte a țării și se vor situa în jurul normelor perioadei. Vremea va fi ușor instabilă după-amiază în zonele montane, unde vor fi averse și izolat descărcări electrice, iar astfel de manifestări vor fi posibile și în centru și sud. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu ușoare intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 24 de grade.

În București, temperatura aerului va crește ușor până la valori normale pentru această perioadă din an. Condițiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

La munte, vremea va fi uşor instabilã dupã-amiază când vor fi înnorãri temporare, local averse şi izolat descãrcãri electrice. Noaptea, înnorãri şi pe alocuri ploi slabe vor fi mai ales în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri pe crește. Temperatura aerului va fi în creştere uşoarã.

Prognoza pentru duminică, în principalele orașe

temperaturile de duminică, 12 mai 2024 în principalele orașe ale țării:

Craiova: 21 grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 65%, Vânt: 16 km/h

Timișoara: 22 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 55%, Vânt: 13 km/h

Oradea: 21 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 49%, Vânt: 19 km/h

Baia Mare: 21 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 52%, Vânt: 10 km/h

Cluj Napoca: 18 grade Celsius, Precipitații: 40%, Umiditate: 62%, Vânt: 8 km/h

Sibiu: 16 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 76%, Vânt: 10 km/h

Alba Iulia: 17 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 75%, Vânt: 8 m/h

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS